εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Παρουσίαση πτηνοτροφικής επιχείρησης στην Γερμανία

0 comments

 

 
1 kg αυγών, από 2,18 kg τροφής με το πρόγραμμα της Schaumann. Ο Mandfred Hermanns, διαχειρίζεται μια επιχείρηση έκτασης 80 εκταρίων. Μέσω σχεδίων βελτίωσης, μετέτρεψε την αγελαδοτροφική του επιχείρηση που διατηρούσε, σε μια ισχυρή και μελλοντικά προσοδοφόρα επιχείρηση με ωοτόκες όρνιθες δυναμικότητας40.000 κελιών.
 
 
Το 75 % των ορνίθων εκτρέφονται σε κλωβοστοιχίες , ενώ το υπόλοιπο 25 % είναι ελεύθερα. Τα περισσότερα από τα αυγά, μετά τον διαδικασία της διαλογής συσκευάζονται και προωθούνται στην τοπική αγορά. 

Ειδικά προϊόντα Schaumann για… 

Το φύραμα των πουλιών παρασκευάζεται από την ίδια την επιχείρηση και αποτελείται από ένα συμπύκνωμα και συμμετοχή σιταριού κατά 24 %. Θέλοντας να εξασφαλίσει υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, η επιχείρηση του κου Hermanns χρησιμοποιεί τα ειδικά προϊόντα της Schaumann για ωοτοκία. H τεχνική σύμβουλος της Schaumann, Christine Lundershausen, υποστηρίζει επιστημονικά την επιχείρηση σε θέματα διατροφής. 

Στα πτηνά χορηγείται για αρκετές ημέρες το Schaumacid WH K, ένας συνδυασμός πέντε οργανικών οξέων και ιχνοστοιχείων, μέσω του πόσιμου νερού. 

Η δράση των οξέων μειώνει την τιμή του Ph στο νερό και συνεπώς περιορίζει την δράση των μικροβίων (E.Coli, Salmonella sp. & Clostridium sp.). To Schaumacid WH K παρέχει έτσι περαιτέρω προστασία στον πεπτικό σωλήνα, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της λειτουργίας του εντέρου, την καλύτερη αξιοποίηση της τροφής(καλύτερη μετατρεψιμότητα) και συνεπώς τον καλύτερο έλεγχό της. Το άμεσα ορατό αποτέλεσμα αυτού είναι η παραγωγή μεγάλων αυγών με ανθεκτικό κέλυφος.
 
…σταθερές αποδόσεις αυγοπαραγωγής και ανθεκτικά κελύφη 

Από  την 57η εβδομάδα και μετά χρησιμοποιείται το Schaumacid Calac, ένα ειδικό προϊόν που αποτελείται κυρίως από γαλακτικό οξύ και υψηλής διαθεσιμότητας χλωρίδιο του ασβεστίου. Το προϊόν αυτό χορηγείται κυρίως σε προχωρημένες ηλικίες ωοτοκίας για ισχυροποίηση του κελύφους και βελτίωση της ωοτοκίας. Αυτό έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι οι καφέ φυλές, σε ποσοστό 93 % του πληθυσμού, από την 57η εβδομάδα και μετά εμφανίζουν ποσοστό απωλειών της τάξης του 0,4 %. 
 
Το Melovit L, είναι ένα υγρής μορφής συμπλήρωμα μεθειονίνης και λυσίνης και χορηγείται κατά την αλλαγή της τροφής, ή στις νέες παραλαβές πουλάδων. 

Το Melovit L έχει ιδιαίτερη επίδραση σε περιόδους στρες βελτιώνοντας την λειτουργία του συκωτιού και διεγείροντας την όρεξη, προωθώντας έτσι τον καλύτερο έλεγχο της κατανάλωσης τροφής. 

Με τους παραπάνω χειρισμούς και τα περιγραφόμενα μέτρα σε συνδυασμό με πολύ καλή διαχείριση, η επιχείρηση του κυρίου Hermanns παράγει επί του παρόντος, 1Kg αυγών με τη χρήση 2,18 Kg τροφής. Ο μέσος όρος βάρους των παραγόμενων αυγών κυμαίνεται από 64 – 65 γρ. 

Ο εμπορικός του συνεργάτης θέλει να διευρύνει αρχικά την πελατεία του και μελλοντικά την προσφορά του, για τον λόγο αυτό, ο Κος Hermanns σχεδίασε νέες σταθερές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν 15.000 κότες βιολογικής εκτροφής. Επιπλέον, θα επενδύσει σε νέες εγκαταστάσεις για το δικό του παρασκευαστήριο μιγμάτων τροφής ώστε μέσω υψηλής ποιότητας μιγμάτων τροφής να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα του τελικού προϊόντος. 

Ευχόμαστε στην επιχείρηση του κυρίου Hermanns ακόμη περισσότερη Επιτυχία Στην Εκτροφή. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες από τους ειδικούς συμβούλους της SCHAUMANN ή απευθείας από: 

Ι.Γ. ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Γαρδενιας 32 Τ.Κ. 136 72 Αχαρναί – Αθήνα 
Τηλ. 210-94 16 183, 210-94 18 356 FAX 210 94 04 211 e-mail: info@leotsakos.gr 
http: www.leotsakos.gr