εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Πώς οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα βελτιστοποιήσουν και θα αναμορφώσουν τη γεωργία

0 comments
Πώς οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα βελτιστοποιήσουν και θα αναμορφώσουν τη γεωργία

 

 

Προφανώς, έχει γίνει πολύς θόρυβος για την τεχνητή νοημοσύνη, ή AI όπως αποκαλείται διεθνώς. Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επηρεάσει τον αγροτικό τομέα τα επόμενα χρόνια και ποιές είναι οι πιθανές εφαρμογές της.

 

 

 

Έχουν  περιγραφεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να φέρει επανάσταση στις λειτουργίες, να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των παραγωγών ζωοτροφών. Οι θιασώτες της συστήνουν να ξεχάσουμε τους φόβους για την εκτόπιση θέσεων εργασίας – η τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύεται σε κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγροτικής εργασίας. Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ανησυχεί για το ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει θέσεις εργασίας. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν αντιμετωπίζει την εργασιακή πρόκληση που αντιμετωπίζει η γεωργία. Η γεωργία έχει αυτή την πρόκληση της αγροτικής εργασίας, υπάρχει μάλλον έλλειψη εργατών γης παρά περίσσευμα.

Είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή και τεχνολογία. Από τις αρχές και κυρίως από τα  μέσα της δεκαετίας του ’90, συνηθίσαμε να χρησιμποιούμε το διαδίκτυο. Το κύμα της τεχνολογίας που μας κατακλύζει τώρα είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Κινείται σημαντικά ταχύτερα από ό,τι οποιαδήποτε τεχνολογία του διαδικτύου – και αυτό είναι που είναι δύσκολο να κατανοήσουν οι άνθρωποι. Αλλά καθώς ξυπνάνε και το συνειδητοποιούν, αρχίζουν να το βλέπουν στα πρωτοσέλιδα σε κάθε μεγάλη βιομηχανία. Αρχίζει να έχει πραγματικό αντίκτυπο. Είναι στην άμυνα, πετάμε μαχητικά αεροπλάνα με τεχνητή νοημοσύνη. Είναι στα logistics, οδηγούμε φορτηγά και κάνουμε αποστολές. Και προέρχεται από τη γεωργία, επειδή (η γεωργία) είναι πολύ περίπλοκη. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αύξηση της αποτελεσματικότητας με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ποιο, όμως, είναι το λειτουργικό πλεονέκτημα, πχ για να μειώσουμε το κόστος, να αυξήσουμε την αποδοτικότητα, να αυξήσουμε την ασφάλεια, όποια κι αν είναι αυτή η μέτρηση. Κάποια παραδείγματα, ίσως βοηθήσουν.

Είναι πιο ακριβής σε εξαιρετικά ακριβείς μετρήσεις αποθεμάτων. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη στην αποστολή, στον προγραμματισμό, στο χρονοδιάγραμμα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Μπορεί να παρακολουθεί το προστιθέμενο βάρος στα ζώα στον κατάλληλο χρόνο, σωστή τροφή, σωστό μέρος, σωστή ώρα. Οι χειροκίνητες διαδικασίες, και οι τηλεφωνικές κλήσεις δεν είναι τόσο αποτελεσματικές σε σύγκριση με αυτό που μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη.

Η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει αποτελεσματικά τις τετριμμένες εργασίες του προγραμματισμού και της αντιστοίχισης των φορτίων με το χρονοδιάγραμμα και τις παραδόσεις, και μπορεί να το κάνει αυτό σημαντικά πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από ό,τι οι άνθρωποι.

Θέλουμε να εκφορτώσουμε αυτή τη διοικητική εργασία, αυτή την επεξεργασία δεδομένων, στην τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να το κάνει πολύ γρήγορα και φτηνά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ασχοληθούν με τα δύσκολα μέρη. Οι άνθρωποι να μπορούν να ανησυχούν για τις βλάβες του εξοπλισμού, τον καιρό και τις σχέσεις στην επιχείρηση. Εκεί θα είναι καλύτερα. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για εστίαση και σε αυτούς τους τομείς.

Πηγή: Στοιχεία από άρθρο στο  Feed Strategy