εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Χρηματοδότηση για τη Γεωργία Ποιότητας

0 comments

 

Ο αγροτικός τομέας, με την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένης και της αλιείας, θα λάβει γύρω στα 18,6 δις ευρώ, για την περίοδο 2014-2020. 
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρη και παρά τους φόβους που είχαν εκφραστεί, για μεγάλες συρρικνώσεις ή για το ότι σταματάει η υποστήριξη του αγροτικού τομέα μετά το τέλος του 2013,οΟ αγροτικός τομέας, με την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένης και της αλιείας, θα λάβει γύρω στα 18,6 δις ευρώ, για την περίοδο 2014-2020. 
 
Όπως επεσήμανε ο υπουργός, θα πρέπει να κάνουμε μια στροφή σε αυτούς τους παραγωγικούς τομείς, με την ευρύτερη έννοια, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομεία, από μια γεωργία που ήταν στοχευμένη σε ένα χαμηλότερο κόστος, σε μια γεωργία που μπορεί να έχει μερικές «δεκάρες» ακριβότερο κόστος, αλλά έχει μια εξαιρετική ποιότητα και είναι αυτό που ζητάει, είτε η μεταποιητική βιομηχανία, είτε ο καταναλωτής.
 
Επίσης, τόνισε ότι για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξοδέψει πολύ περισσότερα χρήματα για τον αγροτικό τομέα από ότι για τις υπόλοιπες πολιτικές συνοχής και πως θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην μεταποίηση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων.