εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ο FAO αυξάνει τις προβλέψεις για τη σοδειά του σιταριού

0 comments
Ο FAO αυξάνει τις προβλέψεις για τη σοδειά του σιταριού

 

 

Η παγκόσμια παραγωγή σιταριού φαίνεται να είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τις τελευταίες 2 σεζόν. Τουλάχιστον αυτή είναι η τελευταία εκτίμηση από τον παγκόσμιο οργανισμό τροφίμων FAO.

 

 

 

Ο FAO αύξησε την εκτίμηση της συγκομιδής του σιταριού για την περίοδο 2022-2023 από την προηγούμενη εκτίμηση στις αρχές Ιουλίου κατά σχεδόν 7 εκατομμύρια τόνους σε 777 εκατομμύρια τόνους. Το ποσό αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από την περσινή σεζόν, αλλά ελαφρώς υψηλότερο από το προηγούμενο έτος.

 

Κατανάλωση σιταριού 

Τον Ιούλιο, εξακολουθούσε να θεωρείται ότι η παραγωγή θα ήταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την κατανάλωση. Αν και η αναμενόμενη κατανάλωση έχει επίσης αυξηθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO, η παραγωγή είναι ελαφρώς υψηλότερη από την κατανάλωση αυτή τη σεζόν. Ωστόσο, τα αποθέματα δύσκολα θα αυξηθούν σε σύγκριση με πέρυσι, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων.

 

Συγκομιδές σιταριού

Η υψηλότερη εκτίμηση της παραγωγής σιταριού είναι εντυπωσιακή ενόψει των εκθέσεων ξηρασίας την περασμένη περίοδο. Σε αντίθεση με τα άλλα σιτηρά, το σιτάρι παράγει μεγαλύτερη σοδειά παγκοσμίως από την αναμενόμενη τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον FAO. Ο οργανισμός επισημαίνει πιο ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, μια συγκομιδή ρεκόρ συγκομίζεται στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον FAO, στην Κίνα συγκομίζεται επίσης περισσότερο σιτάρι από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.