εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Περισσότερα κρούσματα γρίπης των πτηνών στο Μεξικό, την Αργεντινή

0 comments
Περισσότερα κρούσματα γρίπης των πτηνών στο Μεξικό, την Αργεντινή

 

 

Οι απώλειες περιλαμβάνουν έξι σμήνη ορνιθοπαραγωγής στο Μεξικό και ένα σμήνος κρεατοπαραγωγής στην Αργεντινή

 

 

 

Έξι νέα κρούσματα γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (HPAI) αναφέρθηκαν στο Μεξικό και ένα νέο κρούσμα αναφέρθηκε στην Αργεντινή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (WOAH).

Και τα επτά κρούσματα αφορούσαν εμπορικές επιχειρήσεις πουλερικών.

Γρίπη των πτηνών στο Μεξικό

Έξι σμήνη εκτροφέων κρεατοπαραγωγής στο Σαμαχίλ του Μεξικού προσβλήθηκαν από την ΓΠΧΠ, επισημαίνεται σε πρόσφατη έκθεση του WOAH.

Ο συνολικός αριθμός των πτηνών που προσβλήθηκαν σε αυτά τα σμήνη ανέρχεται σε 157.098. Το μικρότερο από τα έξι σμήνη περιλάμβανε 16.331 πτηνά, ενώ το μεγαλύτερο περιλάμβανε 36.032 πτηνά.

Αυτές οι έξι περιπτώσεις ακολουθούν άλλες τέσσερις περιπτώσεις στη Σαμαήλ, αλλά και οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις αφορούσαν εμπορικές επιχειρήσεις ωοπαραγωγής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χάθηκαν 1.736.040 όρνιθες.

Η Samahil είναι μια πόλη στην πολιτεία Yucatán του Μεξικού.

Μέχρι σήμερα, το Μεξικό έχει χάσει 18 εμπορικά σμήνη πουλερικών που αφορούν συνολικά 5.632.389 πτηνά, από την ΓΠΥΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του WOAH. Τα περισσότερα από αυτά τα πτηνά – λίγο περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια – ήταν όρνιθες ωοπαραγωγής. Η χώρα έχει χάσει 18 σμήνη ωοπαραγωγής, επτά σμήνη κρεατοπαραγωγής, ένα σμήνος κρεατοπαραγωγής και ένα σμήνος κρεατοπαραγωγής.

Γρίπη των πτηνών στην Αργεντινή

Το δεύτερο κρούσμα της ΓΠΧΠ στην Αργεντινή αναφέρθηκε επίσης από την WOAH. Το πιο πρόσφατο κρούσμα αφορούσε «βαριά φάρμα αναπαραγωγής» στο General Alvear.

Στις εγκαταστάσεις υπήρχαν δύο οικήματα που αφορούσαν συνολικά 17.000 πτηνά. Από αυτά, τα 6.082 είχαν ήδη πεθάνει.

«Την 1η Μαρτίου 2023, ελήφθη ειδοποίηση στο τοπικό γραφείο λόγω θνησιμότητας και την ίδια ημέρα δόθηκε επίσημη προσοχή στην υποψία, με καραντίνα των εγκαταστάσεων και δειγματοληψία για διάγνωση. Στις 2 Μαρτίου, λήφθηκαν δείγματα στο εργαστήριο και στις 3 Μαρτίου, λήφθηκε θετικό αποτέλεσμα για τον υποτύπο Η5 του ΑΙ τύπου Α στο επίσημο εργαστήριο της SENASA. Στις 4 Μαρτίου άρχισαν τα επίσημα μέτρα ελέγχου της επιδημίας. Όλα τα πτηνά θανατώθηκαν και απορρίφθηκαν», αναφέρεται στην έκθεση της WOAH.

Η αναφορά αυτού του κρούσματος ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την αναφορά από την WOAH του πρώτου κρούσματος HPAI στην Αργεντινή σε εμπορικά πουλερικά.

Σε εκείνη την περίπτωση, χάθηκαν περίπου 190.000 κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής.