εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Στρατηγικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χοιροτροφίας

0 comments
Στρατηγικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χοιροτροφίας

 

 

Η χρήση εναλλακτικών πηγών πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένων των ηλιόσπορων, του κραμβέλαιου, του αρακά και της φάβας μπορεί να μειώσει τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της καλλιέργειας σόγιας.

 

 

 

Η βιομηχανία χοίρων πρόκειται να παρέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη για τη διατροφή του αυξανόμενου πληθυσμού του κόσμου. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η βιομηχανία χοίρων πρέπει να ενισχύσει την παραγωγή χωρίς να αυξηθεί η χρήση γης και είναι απαραίτητο να προσέξει το περιβάλλον του υπόστεγου χοίρων για να δημιουργήσει πιο βιώσιμα προϊόντα χοιρινού κρέατος. Επιπλέον, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε παραμέτρους όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, το διοξείδιο του άνθρακα και η συγκέντρωση αμμωνίας που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την καλή διαβίωση των χοίρων.

 

Βασικές απαιτήσεις βιωσιμότητας

 

Η βιωσιμότητα ορίζεται ως η αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής, η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων, η αντοχή στην ευημερούσα παραγωγή χοιρινού κρέατος και η συνεχής βελτίωση στο αγρόκτημα. Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, η συνολική απόδοση χοιρινού κρέατος πρέπει να αυξηθεί, η ποιότητα του χοιρινού πρέπει να βελτιωθεί και η ασφάλεια του χοιρινού πρέπει να είναι εγγυημένη για μια φιλική προς το περιβάλλον βιομηχανία χοίρων. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα υγειονομικής περίθαλψης και βιοασφάλειας και όλες οι εκκρίσεις, οι απορρίψεις, ο θόρυβος και οι οσμές πρέπει να αντιμετωπίζονται ώστε να καλύπτονται τα περιβαλλοντικά πρότυπα.

 

Προκλήσεις βιωσιμότητας

 

Μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή ζωοτροφών χοίρων έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στα συστήματα παραγωγής χοιρινού κρέατος, λόγω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της χρήσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πόρων. Επιπλέον, η χορήγηση αντιβιοτικών στις ζωοτροφές των χοίρων ως αυξητικού παράγοντα έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες, επειδή τα αντιβιοτικά στις ζωοτροφές θα εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα και θα επηρεάσουν άμεσα, εκτός από την μικροβιοαντοχή, το περιβάλλον. Επιπλέον, τα απόβλητα από τις εμπορικές χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις έχουν αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγω των υψηλών επιπέδων φωσφόρου και αζώτου που υπάρχουν στην κοπριά. Περισσότερες προκλήσεις όπως η ασταθής τιμή του χοιρινού κρέατος, οι μολυσματικές ασθένειες και οι αναπαραγωγικές ασθένειες της χοιρομητέρας αποτελούν επίσης σημαντικές απειλές για την ανάπτυξη της βιώσιμης παραγωγής χοιρινού κρέατος.

 

Στρατηγικές για τη βιωσιμότητα

 

Οι ακόλουθες στρατηγικές μπορούν να εφαρμοστούν στο αγρόκτημα για την υποστήριξη μιας βιώσιμης βιομηχανίας χοίρων:

  1. Φιλτράρετε αποτελεσματικά την κοπριά για να την επανενσωματώσετε με ασφάλεια στο έδαφος. Αυτό είναι ένα φθηνό και βιώσιμο μέσο για την επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων χοίρων για την παραγωγή ζωοτροφών.
  2. Βελτιώστε την υγεία του εντέρου των χοίρων με το να ταΐζετε τα ζώα με κτηνοτροφικά όσπρια, μηδική, αντί για εμπορικές ζωοτροφές για να ενθαρρύνετε τη συμπεριφορά αναζήτησης τροφής.
  3. Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών, όπως ηλιόσπορο, κραμβέλαιο, μπιζέλια και φάβα για να μειώσετε τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της καλλιέργειας σόγιας.
  4. Εκμεταλλευτείτε τα υποπροϊόντα τροφίμων για την παροχή επαρκούς διατροφής και τον περιορισμό της χρήσης καλλιεργειών σιτηρών που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον.
  5. Εξετάστε προσεγγίσεις που περιλαμβάνουν αντιβιοτική θεραπεία, προφύλαξη και προγράμματα ανοσοποίησης για τον έλεγχο των αναπαραγωγικών ασθενειών της χοιρομητέρας, όπως το Αναπαραγωγικό και Αναπνευστικό Σύνδρομο Χοίρων, που μπορεί να βλάψουν την παραγωγική απόδοση των χοιρομητέρων και να προκαλέσουν μεγάλες οικονομικές απώλειες.
  6. Εφαρμόστε διατροφή ακριβείας για να αξιολογήσετε με ακρίβεια τη διαθέσιμη θρεπτική αξία των συστατικών των ζωοτροφών και να καθορίσετε με ακρίβεια τις απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης κάτω από διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

 

Τελικές παρατηρήσεις

 

Η ανάπτυξη βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον συστημάτων παραγωγής χοιρινού κρέατος είναι η προτιμώμενη μορφή οργάνωσης στο μέλλον. Στρατηγικές όπως η αποτελεσματική ανακύκλωση κοπριάς, το είδος των ζωοτροφών, η χρήση εναλλακτικών πρωτεϊνών και υποπροϊόντων τροφίμων, η αντιβιοτική θεραπεία, η προφύλαξη και τα προγράμματα ανοσοποίησης και η σίτιση ακριβείας είναι όλα σημαντικά θέματα και ερευνητικοί τομείς. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ενισχύσουν τις κατευθυντήριες γραμμές και την εκπαίδευση των παραγωγών χοίρων και μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω παρέμβαση στην αγορά για να σταθεροποιηθεί η παραγωγή χοιρινού κρέατος και να μειωθούν οι διακυμάνσεις των τιμών του χοιρινού κρέατος.