εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Η παραλλαγή Omicron πιέζει την τιμή του σιταριού προς τα κάτω

0 comments
Η παραλλαγή Omicron πιέζει την τιμή του σιταριού προς τα κάτω

 

 

Ο αντίκτυπος της παραλλαγής Omicron θα παραμείνει ασαφής τις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι αγορές αντιδρούν με πολλή αστάθεια.

 

 

 

Οι τιμές του σταριού στις ΗΠΑ και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας σημείωσαν απότομη πτώση των τιμών. 

Η Αίγυπτος επωφελείται από την πτώση των τιμών προκηρύσσοντας νέο διαγωνισμό για το σιτάρι την περίοδο 9 έως 20 Ιανουαρίου 2022. Η Αίγυπτος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές σιταριού και έχει πληγεί σκληρά αυτή τη σεζόν από τις διεθνείς υψηλές τιμές σιταριού. Εάν η Αίγυπτος εισάγει την ίδια ποσότητα σιταριού φέτος με το προηγούμενο έτος, ο λογαριασμός θα είναι σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια υψηλότερος.

Αν και οι τιμές των σιτηρών υφίστανται πιέσεις από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το επίπεδο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Η καλή ζήτηση σιταριού σε συνδυασμό με την περιορισμένη διαθεσιμότητα και τις αυξανόμενες πολιτικές εντάσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας υποστηρίζουν τις τιμές. Η ζήτηση για αραβόσιτο είναι επίσης καλή, εν μέρει λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης από τη βιομηχανία αιθανόλης.

Η τιμή του καλαμποκιού στις ΗΠΑ αυξάνεται

Πτωτικά κινήθηκε και η τιμή του καλαμποκιού στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο Παρίσι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Αυτό ακολούθησε την πτώση των τιμών του σιταριού. Στις αμερικανικές αγορές, η τιμή του καλαμποκιού συνέχισε να αυξάνεται στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Καλύτερες από τις αναμενόμενες εξαγωγές καλαμποκιού από τις ΗΠΑ στήριξαν τις τιμές του καλαμποκιού στις ΗΠΑ.