εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Το Υπουργείο Γεωργίας και Φαρμάκων των ΗΠΑ (USDA) επενδύει σε μικρούς μεταποιητές κρέατος και πουλερικών

0 comments
Το Υπουργείο Γεωργίας και Φαρμάκων των ΗΠΑ (USDA) επενδύει σε μικρούς μεταποιητές κρέατος και πουλερικών

 

 

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) επενδύει 500 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης για την επέκταση της ικανότητας επεξεργασίας κρέατος και πουλερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ενώ επιπλέον θα αναθεωρήσει  τον νόμο Packers and Stockyards Act*.

 

 

 

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι διέθεσε περισσότερα από 155 εκατομμύρια δολάρια για υπάρχουσες μικρές και πολύ μικρές εγκαταστάσεις επεξεργασίας και έκανε προσαρμογές στο νόμο Packers and Stockyards Act.

Η πανδημία της COVID-19 οδήγησε σε μαζική αναστάτωση τόσο για τους καλλιεργητές όσο και για τους εργαζόμενους στα τρόφιμα και τους καταναλωτές. Έδειξε ένα σύστημα τροφίμων που ήταν άκαμπτο, παγιωμένο και εύθραυστο. Εν τω μεταξύ, όσοι καλλιεργούν, επεξεργάζονται και προετοιμάζουν τα τρόφιμά μας κερδίζουν λιγότερα κάθε χρόνο σε ένα σύστημα που ανταμείβει το μέγεθος σε σχέση με όλα τα άλλα, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Τομ Βίλσακ σε Δελτίο Τύπου.

«Για να μετατοπιστεί η ισορροπία δυνάμεων πίσω στους ανθρώπους, το USDA θα επενδύσει στην οικοδόμηση περισσότερων, καλύτερων και πιο δίκαιων αγορών τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές. Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει το USDA στην ενίσχυση του κλάδου κρέατος και πουλερικών, μαζί με την αποκατάσταση του νόμου Packers and Stockyards, θα αρχίσουν να αποδίδουν σχετικά με την ίση μεταχείριση και τους ίδιους όρους ανταγωνισμού για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Αυτή είναι μια ευκαιρία σε αυτή τη γενιά να μεταμορφωθεί το σύστημα τροφίμων, ώστε να είναι πιο ανθεκτικό σε κραδασμούς, να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους καλλιεργητές και τους εργαζόμενους και να προσφέρει στους καταναλωτές μια προσιτή επιλογή υγιεινών τροφίμων που παράγονται και προμηθεύονται τοπικά και περιφερειακά από αγρότες και μεταποιητές από διαφορετικές κατηγορίες.

Είμαι βέβαιος ότι οι επενδύσεις του USDA σε αυτή την κατεύθυνση θα ωθήσουν εκατομμύρια ακόμη περισσότερους πόρους από τον ιδιωτικό τομέα και τους κρατικούς και τοπικούς εταίρους καθώς οι προσπάθειές μας θα κερδίσουν έδαφος σε ολόκληρη τη χώρα».

*Νόμος για τη διασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού και πρακτικών θεμιτού εμπορίου, για την προστασία των αγροτών και των κτηνοτρόφων … για την προστασία των καταναλωτών … και για την προστασία των μελών της βιομηχανίας κτηνοτροφίας, κρέατος και πουλερικών από αθέμιτες, απατηλές, άδικα διακρίσεις και μονοπωλιακές πρακτικές ….