εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Μνημόνιο Συμφωνίας FAO-Αιγύπτου στον κλάδο της Πτηνοτροφίας

0 comments
Μνημόνιο Συμφωνίας FAO-Αιγύπτου στον κλάδο της Πτηνοτροφίας

 

Ο FAO υπογράφει Μνημόνιο Συμφωνίας – MOU (memorandum of understanding) με την αιγυπτιακή βιομηχανία πουλερικών.

 

Συγκεκριμένα, για την ανάπτυξη της παραγωγής και τη βιωσιμότητα του κλάδου των πουλερικών στην Αίγυπτο, ο FAO και η Ένωση Πτηνοτρόφων της χώρας υπέγραψαν ένα ΜΣ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας της Αιγύπτου, Al-Qusayr, η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή πουλερικών, ως έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες για την επισιτιστική ασφάλεια των Αιγυπτίων, σημειώνοντας επίσης ότι η τοπική βιομηχανία πουλερικών απασχολεί 3 εκατομμύρια άτομα και ότι επενδύονται σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε αυτόν τον κλάδο.

Ο Tarek Suleiman, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης ζώων και πουλερικών της Αιγύπτου, δήλωσε ότι η παραγωγή κοτόπουλων της χώρας ανέρχεται σε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ετησίως, προσθέτοντας ότι οι ποσότητες προϊόντων πουλερικών, που υπερβαίνουν τις ανάγκες της χώρας, θα εξαχθούν.

Το ΜΣ προβλέπει συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος μέσω της μεταφοράς προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας και Ανάκτησης Γης της Αιγύπτου, προσθέτοντας ότι θα ενισχύσει την παραγωγή βιοτεχνολογίας και βιοασφάλειας, με επακόλουθα κατάρτιση και τεχνική υποστήριξη εργαζομένων στον τομέα.

 

Συνεργασία Αιγύπτου – ΗΑΕ

Εν τω μεταξύ, τα ΗΑΕ λαμβάνουν την πρώτη εισαγωγή πουλερικών από την Αίγυπτο και συγκεκριμένα, η Αίγυπτος ανακοίνωσε την εξαγωγή 126.000 αυγών επώασης στα ΗΑΕ για πρώτη φορά.

*Το Μνημόνιο Συμφωνίας είναι ένα είδος συμφωνίας μεταξύ δύο (διμερής συμφωνία) ή περισσότερων (πολυμερής συμφωνία) μερών. Εκφράζει τη σύγκλιση της βούλησης μεταξύ των μερών, υποδεικνύοντας μια σκοπούμενη κοινή γραμμή δράσης. Χρησιμοποιείται συχνά, είτε σε περιπτώσεις όπου δεν συμπεριλαμβάνεται νομική δέσμευση, είτε σε περιπτώσεις όπου τα μέρη δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια νομικά εκτελεστή συμφωνία. Είναι μια πιο επίσημη εναλλακτική λύση στη συμφωνία κυρίων.

Το αν ένα έγγραφο αποτελεί δεσμευτική σύμβαση εξαρτάται μόνο από την παρουσία ή την απουσία σαφώς καθορισμένων νομικών στοιχείων στο κατάλληλο κείμενο του εγγράφου (τα λεγόμενα «τέσσερεις γωνίες»). Τα απαιτούμενα στοιχεία είναι 4, η προσφορά και η αποδοχή, η εκτίμηση και η πρόθεση νομικής δέσμευσης (animus contrahendi).  Στις ΗΠΑ, οι λεπτομέρειες μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το αν η σύμβαση αφορά εμπορεύσιμα αγαθά (εμπίπτει στον Ενιαίο Εμπορικό Κώδικα) ή υπηρεσίες (εμπίπτει στο κοινό δίκαιο του κράτους).

Πολλές εταιρείες και κυβερνητικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν ΜΣ για να καθορίσουν τη σχέση μεταξύ τμημάτων, υπηρεσιών ή συναφών εταιρειών.