εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συστατικά Ζωοτροφών για πουλερικά από την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων

0 comments
Συστατικά Ζωοτροφών για πουλερικά από την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων

 

Τα συστατικά των ζωοτροφών παράγονται μέσω μιας διαδικασίας παραγωγής υδρογονανθράκων, με μια νέα τεχνολογία, η οποία μπορεί να μετατρέψει τα βιολογικά υποπροϊόντα και τα απόβλητα σε ένα υγιές, βιώσιμο συστατικό ζωοτροφών για τα πουλερικά.

 

 

Πρόκειται για μια καινοτομία μέσω της εφαρμογής της τεχνολογίας με βιώσιμο τρόπο και τελικό στόχο, ενώ εντάσσεται στην αντίληψη της κυκλικής οικονομίας.

Η τεχνολογία μπορεί να συμπληρώσει τις συμβατικές μεθόδους καλλιέργειας σιτηρών χρησιμοποιώντας τα απόβλητα που παράγονται στην φάρμα. Τα απόβλητα περιλαμβάνουν φλοιούς και άλλα βιολογικά υλικά. Στην περίπτωση του καλαμποκιού, η τεχνολογία μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία των πουλερικών διασφαλίζοντας υψηλότερη επιβίωση των ζώων από τις ασθένειες, συμπεριλαμβάνοντας τις νέες πρωτεΐνες που παράγουμε από γεωργικά απόβλητα συμπεριλαμβάνοντάς τις, στα σιτηρέσια.

 

Απαιτήσεις Καταναλωτών

Οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο προσεκτικοί για το τι καταναλώνουν. Αυτό σημαίνει ότι αξίες, όπως η βιωσιμότητα, παίζουν πλέον μεγαλύτερο ρόλο στις αποφάσεις αγοράς και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επηρεάζουν τις πωλήσεις προϊόντων στο μέλλον. Ως αποτέλεσμα, οι λιανοπωλητές έχουν ασκήσει αυξανόμενη πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού για να καινοτομήσουν με πιο βιώσιμες προσεγγίσεις.

Πάνω από τις μισές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται στην παραγωγή μονογαστρικών ζωικών πρωτεϊνών συνδέονται με τη διατροφή των ζωοτροφών, οπότε η εξεύρεση τρόπων για να καταστεί η παραγωγή ζωοτροφών πιο βιώσιμη είναι ένας εύκολος τρόπος για τους παραγωγούς πουλερικών να μειώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

 

Πώς γίνεται αυτή διαδικασία της μετατροπής υδρογονανθράκων 

Το συγκεκριμένο συστατικό παράγεται μέσω μιας διαδικασίας μετατροπής υδρογονανθράκων, που μπορεί να αλλάξει τους υδρογονάνθρακες, από πρώτες ύλες με βάση τη γεωργία σε πρωτεΐνες, λίπη, ένζυμα και προβιοτικά. Η διαδικασία ξεκινά με την κατανομή της κυτταρινικής πρώτης ύλης σε σάκχαρα, ακολουθούμενη από την υπερκρίσιμη διαδικασία, τον ολιγομερισμό και τη βελτιστοποίηση της ανάμιξης.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί βιολογικά υποπροϊόντα και απόβλητα που συνήθως πηγαίνουν σε χώρο υγειονομικής ταφής, μειώνοντας έτσι το αποτύπωμα άνθρακα στην παραγωγή ζωοτροφών.

Αυτό που επιχειρείται είναι, οι γεωργικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τα απόβλητα που παράγονται για τη δημιουργία ενός προϊόντος ζωοτροφών που χρησιμοποιεί λιγότερο νερό, γη και ενέργεια σε σύγκριση με την παραγωγή σιτηρών.

 

Σημείωση Σύνταξης
Όσα αφορούν στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, δημοσιεύονται για ενημέρωση και πάντα με την επιφύλαξη των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν στη δημόσια υγεία, στο κόστος του τελικού προϊόντος και βέβαια στο εν γένει περιβάλλον, παρά τα όσα υποστηρίζονται από τις εταιρείες που τα παράγουν και τα διακινούν.