εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Το Νεπάλ αυτόνομο στην παραγωγή αυγών και κρέατος

0 comments
Το Νεπάλ αυτόνομο στην παραγωγή αυγών και κρέατος

 

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας του Νεπάλ, η παραγωγή αυγών και κρέατος ανέρχεται σε 1,61 δις αυγά και 548.000 τόνους κρέατος πουλερικών ετησίως, γεγονός που καθιστά το Νεπάλ πλήρως αυτόνομο σε προϊόντα πουλερικών.

 

 

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) έχει ορίσει την κατά κεφαλήν απαίτηση των αυγών ανά έτος στις αναπτυσσόμενες χώρες σε 48 μονάδες. Η απαίτηση κρέατος για ένα άτομο, όσον αφορά μια πηγή πρωτεΐνης, είναι 14 κιλά ετησίως. Το Υπουργείο Γεωργίας και Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας του Νεπάλ δήλωσε, ότι η χώρα παράγει 548.000 τόνους κρέατος και 1,61 δισεκατομμύρια αυγά ετησίως, και σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο κάθε κάτοικος του Νεπάλ καταναλώνει 18,1 κιλά κρέατος (2008: 9,8 κιλά, και 2000: 9,7 κιλά) και 61 αυγά ετησίως, που είναι πολύ πάνω από το σημείο αναφοράς, αναφέρει το The Kathmandu Post.

Το Υπουργείο σημείωσε επίσης ότι η χώρα παράγει αυγά αξίας 17 δισεκατομμυρίων Rs ετησίως (147 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Στο Νεπάλ, τα κοτόπουλα για το εμπόριο παράγονται στις 64 από τις 77 περιοχές της χώρας, ενώ 55.871 άτομα απασχολούνται στον κλάδο. Η εμπορική παραγωγή κοτόπουλου ξεκίνησε το 1974.

Ιστορικά, οι χαμηλότερες τιμές συνέβαλαν στο να καταστήσουν τα πουλερικά το κρέας επιλογής για τους καταναλωτές στις αναπτυσσόμενες χώρες και τα πουλερικά θα συνεχίσουν να αποτελούν το μεγαλύτερο μερίδιο της πρόσθετης κατά κεφαλήν κατανάλωσης, η οποία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.