εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Οι εξαγωγές αυγών της Βραζιλίας αυξάνονται

0 comments
Οι εξαγωγές αυγών της Βραζιλίας αυξάνονται

 

 

Σύμφωνα με την Ένωση Ζωικών Πρωτεϊνών Βραζιλίας (ABPA), οι Βραζιλιάνοι παραγωγοί εξήγαγαν 150,6% περισσότερα αυγά κατά τους πρώτους 2 μήνες του 2021.

 

 

Συγκεκριμένα, απέστειλαν 3.177 τόνους τους πρώτους 2 μήνες φέτος, έναντι 1.267 τόνων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020. Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών εξαγωγών αυγών της Βραζιλίας πέρυσι, όταν οι εξαγωγές έκλεισαν στους 5.300 τόνους. Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά από το 2010.

Ως αποτέλεσμα των υψηλότερων εξαγωγών για τους πρώτους μήνες του 2021, ο τομέας των αυγών έφτασε σε αξία τα 4,128 εκατομμύρια δολάρια, αντικατοπτρίζοντας αύξηση 152,8% σε σύγκριση με τα 1,633 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν το 2020. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν ο κύριος προορισμός εξαγωγής με 2.356 τόνους, 209,7% υψηλότερα από ό, τι την ίδια περίοδο το 2020.

Η Σιέρα Λεόνε ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός εξαγωγής με 103 τόνους, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία (89,2 τόνοι, 103% περισσότερο). «Αυτή η ισχυρή ανάκαμψη μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 έρχεται εγκαίρως για τους βραζιλιάνους παραγωγούς που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος το αυξανόμενο κόστος παραγωγής», λέει ο Ricardo Santin, πρόεδρος της ABPA. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βραζιλιάνοι παραγωγοί αυγών έχουν δεσμευτεί να αναπτυχθούν στη διεθνή αγορά αυγών. Η Βραζιλία εξήγαγε 7.600 τόνους το 2019.

Η ABPA προβλέπει ότι ο τομέας μπορεί να εξάγει 8.000 τόνους αυγών, 50% περισσότερο από ό, τι το 2020. Ωστόσο, εάν συνεχιστεί ο ρυθμός ανάπτυξης των πρώτων μηνών, οι παραγωγοί αυγών θα μπορούσαν να εξάγουν συνολικά 9.500 τόνους. Η συνολική παραγωγή της χώρας έφτασε τα 49 δισεκατομμύρια αυγά πέρυσι και αναμένεται να φτάσει τα 53 δισεκατομμύρια το 2021.

Αυγά εναντίον του Covid

Τα αυγά είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του βραζιλιάνικου εμβολίου Covid-19. Το Ινστιτούτο Butantan χρησιμοποιεί αυγά για τον πολλαπλασιασμό του ιού Newcastle και τα χρησιμοποιεί για το εμβόλιο «Butanvac». Μετά την απενεργοποίηση, αυτός ο «ιός πουλερικών» χρησιμοποιείται από τους Βραζιλιάνους ερευνητές ως φορέας για τη μεταφορά της πρωτεΐνης S Sars-CoV στο σώμα του ασθενούς. Αυτή η πρωτεΐνη είναι υπεύθυνη για τη σύνδεση μεταξύ του ιού και των ανθρώπινων κυττάρων.

Ο διευθυντής του Butantan, Δήμας Κόβας, λέει ότι είναι δυνατόν να τερματιστούν όλες οι δοκιμασίες εμβολίων τον Ιούνιο και να είναι έτοιμες 40 εκατομμύρια δόσεις πριν από το τέλος του έτους. Μια άλλη πολύ απλή πρωτοβουλία που αφορά τα αυγά στοχεύει επίσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Βραζιλία. Η εταιρεία «Avine Alimentos», στην πολιτεία Ceará, αποφάσισε να ζωγραφίσει το «#stayhome» (Fique em casa, στα Πορτογαλικά) σε κάθε αυγό που παράγει. Το παράδειγμα έγινε «viral» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα στη Βραζιλία.