εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αστική Πτηνοτροφία

0 comments
Αστική Πτηνοτροφία

 

Η Αστική Πτηνοτροφία (Urban Poultry Farming IKE) είναι ένα εμπορικό μοντέλο αστικής γεωργίας που επιτρέπει την εξ αποστάσεως εκτροφή πουλερικών για κρέας και αυγά από αστούς και επιχειρήσεις.

 

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas Regal, όπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, ήταν δεκάδες οι συμμετοχές από την Ελλάδα, η Αστική Πτηνοτροφία ήταν φέτος μία από τις κοινωνικές επιχειρήσεις, που ξεχώρισαν για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο, λόγω του ότι εστιάζεται σε τρία κοινωνικά θέματα: Βιωσιμότητα της Γεωργίας, Ανεργία και Αστικοποίηση.

Σκοπός του προγράμματος είναι να επωφεληθούν οι συμμετέχοντες από υγιεινά προϊόντα παραγόμενα με βέλτιστες πρακτικές εκτροφής όπως η καλή μεταχείριση των πτηνών και το επιλεγμένο σιτηρέσιο που περιλαμβάνει αρωματικά φυτά για τη φυσιολογική ανάπτυξή τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διατροφικά συνειδητοποιημένους καταναλωτές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραγωγή κρέατος πουλερικών και αυγών που καταναλώνουν, και σε τοπικές επιχειρήσεις εστίασης ή εμπορίας νωπού κρέατος που επιθυμούν να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές τους.