εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Η FVE για τους Ελέγχους στα Ζωοκομικά Προϊόντα

0 comments
Η FVE για τους Ελέγχους στα Ζωοκομικά Προϊόντα

 

Η FVE καλωσορίζει την πρόσφατη πρόταση για την αναθεώρηση των διατάξεων σχετικά με τους επίσημους ελέγχους στα προϊόντα ζωικής προέλευσης με τροποποιήσεις που ενοποιούν τους ελέγχους, σύμφωνα με τον Κανονισμό 2017/625.

 

Ειδικά η FVE (Ευρωπαϊκή Κτηνιατρική Ομοσπονδία):

  1. Αναγνωρίζει τις βελτιώσεις που έγιναν με στόχο να βρεθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ όλων των μερών που εμπλέκονται.
  2. Θεωρεί θετική την ενίσχυση της διαδικασίας της επαλήθευσης αναφορικά με την Πληροφόρηση για την Τροφική Αλυσίδα καθώς και για την προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο, που γίνεται σχετικά με τους ελέγχους μετά θάνατον των ζώων (νεκροψία), όπως αναφέρεται αναλυτικά στο Παράρτημα του εφαρμοστικού Κανονισμού.
  3. Θεωρεί σημαντική την εισαγωγή του κριτηρίου της υγιεινότητας (process hygiene criterion -PHC) για το Campylobacter spp.στα σφάγια των πουλερικών.
  4. Αναγνωρίζει ότι τα τελευταία χρόνια, η επιτυχία των κτηνιατρικών παρεμβάσεων στον έλεγχο της Salmonella spp., ιδιαίτερα στις πτηνοτροφικές μονάδες – σε συνδυασμό με την εφαρμογή μικοβιολογικών κριτηρίων – είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση των περιπτώσεων σαλμονέλλωσης στους ανθρώπους, κατοίκους των χωρών της ΕΕ. Η μείωση υπολογίζεται στο 44% περίπου στο διάστημα 2008-2014.