εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Εκδηλώσεις για τη Μελισσοκομία

0 comments

 

 
Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας και Μελισσοκομία – προωθούμενη επαγγελματική δραστηριότητα με εξαγωγικό ορίζοντα, είναι οι 2 εκδηλώσεις που οργανώνονται αυτές τις ημέρες σχετικά με το μέλι.
 
 

1. Φεστιβάλ μελιού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γορτυνίας, το Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 25 – 28 Οκτωβρίου στη Βυτίνα σε συνεργασία με τους μελισσοκόμους του δήμου και άλλους φορείς της μελίσσοκομίας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει: Ενημέρωση του κοινού, παρουσίαση παραγωγικής διαδικασίας, έκθεση μελιού και παραγώγων του, εκπαιδευτική ημερίδα, έκθεση φωτογραφίας, επίδειξη γαστρονομίας και γαστρονομικός διαγωνισμός, προσφορά εδεσμάτων και γλυκισμάτων, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις κ.ά

Καλούνται οι μελισσοκόμοι που ενδιαφέρονται να εκθέσουν τα προϊόντα τους στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Δημοτικό κατάστημα Βυτίνας, μέχρι την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013.

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν. Υπεύθυνη επικοινωνίας Αγγελική Καρά, τηλέφωνο: 2795360100.
 
2. Ημερίδα στα Σπάτα
 
Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 διοργανώνεται από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής, ημερίδα με τίτλο «Μελισσοκομία – προωθούμενη επαγγελματική δραστηριότητα με εξαγωγικό ορίζοντα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, στην οδό Στ. Μπέκα 7 στα Σπάτα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν αναφορές στα ποιοτικά και ταυτοποιημένα προϊόντα της Ελληνικής μελισσοκομίας, στα εφαρμοζόμενα προγράμματα σε Ευρώπη και Ελλάδα αλλά και στις επιμέρους δράσεις, στη διαχείριση μελισσοσμηνών, στην κτηνιατρική νομοθεσία αλλά και στη δημιουργία προϊόντος και στις εξαγωγικές διαδικασίες.