εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αρμοδιότητες και Συναντήσεις με Φορείς

0 comments
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:  Αρμοδιότητες και Συναντήσεις με Φορείς

 

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια, το χαρτοφυλάκιο της νέας υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτού νομού Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, κας Ολυμπίας Τελιγιορίδου περιλαμβάνει αυξημένες αρμοδιότητες.

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση που υπογράφουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Αραχωβίτης:

«Στην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, αναθέτουμε την άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων:

  1. Της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, με το σύνολο των Διευθύνσεων, Τμημάτων και Γραφείων, που υπάγονται σε αυτή.
  2. Της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, με το σύνολο των Διευθύνσεων, Τμημάτων και Γραφείων, που υπάγονται σε αυτή.
  3. Της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων, που υπάγονται σε αυτή.
  4. Από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας : α) της Διεύθυνσης Ζωικών Γενετικών Πόρων και Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων, με το σύνολο των Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή, β) της Διεύθυνσης Συστημάτων Εκτροφής Ζώων, με το σύνολο των Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή, γ) της Διεύθυνσης Ζωοτροφών και Βοσκήσιμων Γαιών, με το σύνολο των Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή.
  5. Της εποπτείας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.)».

Συνάντηση με Κτηνιάτρους

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα του κλάδου των κτηνιάτρων, της πρωτογενούς κτηνιατρικής παραγωγής, δημόσιας υγείας και τροφίμων, ζητήματα των ζώων συντροφιάς, ο κτηνίατρος εκτροφής και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων.

Η κ. Τελιγιορίδου ευχαρίστησε τους φορείς για την εποικοδομητική συζήτηση και αμφότεροι δεσμεύθηκαν για την συνέχεια της συνεργασίας.

Συνάντηση με Χοιροτρόφους

Συνάντηση με την Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος είχε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στη συζήτηση, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος κ.  Μπούρας, ο αντιπρόεδρος κ. Στραβογιάννης και μέλη της Ομοσπονδίας, επικράτησε κλίμα συνεννόησης και κατανόησης για το σημαντικό ρόλο της χοιροτροφίας σε μια αναπτυξιακή προοπτική της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Συζητήθηκαν ζητήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως οι ελληνοποιήσεις, μέτρα προφύλαξης από μεταδιδόμενες νόσους κ.λπ.

«Η κα Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της  κτηνοτροφίας για την Ελληνική οικονομία και τόνισε τη σημασία  που δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αναζωογόνηση  της Ελληνικής υπαίθρου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ.

Τέλος, «συμφωνήθηκε να υπάρχει μια αγαστή συνεργασία ανάμεσα στους παραγωγούς και το Υπουργείο, γεγονός που όπως τόνισε η κ. Τελιγιορίδου, αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της χοιροτροφίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.