εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Προς Κατάργηση οι Κλωβοστοιχίες στην Πτηνοτροφία;

0 comments
Προς Κατάργηση οι Κλωβοστοιχίες στην Πτηνοτροφία;

 

Μετά την απόφαση του Σώματος των Επιτρόπων της ΕΕ, καταχωρίστηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Τέρμα στην εποχή των κλουβιών», θέτοντας έτσι σε κίνηση τη δωδεκάμηνη απαιτούμενη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών υποστήριξης.

 

 

Αφού καταχωρηθεί επίσημα μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για νομοθέτηση σε τομείς στους οποίους έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Εάν η πρωτοβουλία συλλέξει μέσα σε ένα έτος ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης από τουλάχιστον επτά διαφορετικά κράτη-μέλη, η Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει εντός τριών μηνών αν θα δώσει συνέχεια στο αίτημα της καταχώρησης της πρωτοβουλίας ή όχι.

Οι δηλωθέντες στόχοι της προτεινόμενης πρωτοβουλίας πολιτών είναι να τεθεί τέρμα στην «απάνθρωπη μεταχείριση των αγροτικών ζώων» που εκτρέφονται σε κλουβιά.

Οι διοργανωτές ζητούν από την Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που να απαγορεύει τη χρήση: κλουβιών για ωοπαραγωγούς όρνιθες, κουνέλια, πουλάδες, κρεατοπαραγωγικές όρνιθες αναπαραγωγής, ωοπαραγωγούς όρνιθες αναπαραγωγής, ορτύκια, πάπιες και χήνες· κλουβιών τοκετού για χοιρομητέρες· χώρων σταυλισμού χοιρομητέρων και ατομικών κελιών εκτροφής μοσχαριών, στις περιπτώσεις όπου δεν έχουν ήδη απαγορευθεί.