εγγραφείτε: Άρθρα

leader

ΗΠΑ: Νέοι Κανόνες για τις Ζωοτροφές

0 comments

 

 
Η Εθνική Ένωση για τα Δημητριακά και τις Ζωοτροφές National Grain and Feed Αssociation (NGFA) των ΗΠΑ, στη διάρκεια μιας πρόσφατης συζήτησης ζήτησε από το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων των ΗΠΑ να κάνει σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με τις ζωοτροφές.
 
 
 
Το ζήτημα αφορά ουσιαστικά τους κανόνες που ισχύουν σχετικά με τους Κώδικες Ορθής Πρακτικής και το HACCP, δηλαδή τους προληπτικούς ελέγχους αναφορικά με τις προδιαγραφές παρασκευής των ζωοτροφών για τα παραγωγικά ζώα, αλλά και τα ζώα συντροφιάς.
 
Το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων των ΗΠΑ επανέφερε κάποιες προτάσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν σχετικά με το θέμα και αναφέρονται στην ασφάλεια στην παραγωγή, στις καλές βιομηχανικές πρακτικές στο στάδιο της παρασκευής των ζωοτροφών, προληπτικούς ελέγχους στην παρασκευή των τροφών των ανθρώπων, προληπτικούς ελέγχους στη διατροφή των ζώων, καθώς και έλεγχος στα προγράμματα πιστοποιήσεων άλλων χωρών.
 
Η NGFA συμφώνησε με το Υπουργείο, ότι πρέπει να συνταχθεί ένας καινούργιος χάρτης με τις τελικές απαιτήσεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι πρακτικές, να μπορούν να πραγματοποιηθούν και να διασφαλίζουν ασφάλεια και επάρκεια σε ζωοτροφές.  Η NGFA ζητά να αναλάβει το Υπουργείο το κόστος για όλο το πακέτο των ελέγχων και των υποχρεώσεων στο εξωτερικό, που θα προκύψει από τους νέους κανόνες. Το σχετικό κόστος υπολογίζεται σε 500 εκατομμύρια δολάρια.