εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Μέτρα Ειδικής Στήριξης Άρθρου 68

0 comments
 
Οι κτηνοτρόφοι, που η έδρα της εκμετάλλευσής τους βρίσκεται εντός ορεινών ή μειονεκτικών περιοχών αιγοπροβατοτρόφοι η βοοτρόφοι κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης, πρέπει να καταθέσουν τα ανάλογα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους.
 
 
 
Η κατάθεση των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει προκειμένου να διεξαχθεί ο απαιτούμενος έλεγχος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να λάβουν τα ποσά των μέτρων ειδικής στήριξης για το 2013 στα πλαίσια του άρθρου 68 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 του Συμβουλίου και του κανονισμού 1120/2009 της Επιτροπής, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά περίπτωση.
 
Συγκεκριμένα ενισχύονται:
 
ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ
 
1)Πρόσθετη ενίσχυση αιγοπροβάτων ,για γεωργούς που διατηρούν τουλάχιστον 50 ενήλικα θηλυκά ζώα προβατίνες ή αίγες ηλικίας άνω των 12 μηνών και διατηρούν τουλάχιστον το 50% της χρησιμοποιούμενης για τη γεωργία έκτασής τους στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της
χώρας .
2)Συμπληρωματική πρόσθετη ενίσχυση αιγοπροβάτων για τα αιγοπρόβατα που επιπρόσθετα ανήκουν σε αυτόχθονη φυλή και είναι εγγεγραμμένα στο ελληνικό γενεαλογικό βιβλίο της φυλής ή στο παράρτημα αυτού .
3)Πρόσθετη ενίσχυση για μετακινούμενους αιγοπροβατοτρόφους σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές.
 
ΒΟΟΤΡΟΦΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΩΝ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
 
1)Πρόσθετη ενίσχυση μοσχίδων αναπαραγωγής (για αριθμό από 2 μέχρι 30 ηλικίας από 16 έως 24 μηνών εντός του έτους ενίσχυσης).
2)Συμπληρωματική πρόσθετη ενίσχυση για τις μοσχίδες αναπαραγωγής που επιπρόσθετα είναι εγγεγραμμένες στο ελληνικό γενεαλογικό βιβλίο της φυλής ή στο παράρτημα αυτού.
3)Πρόσθετη ενίσχυση θηλαζουσών αγελάδων για εκμετάλλευση άνω των 5 ζώων.
4)Συμπληρωματική πρόσθετη ενίσχυση θηλαζουσών αγελάδων για τις θηλάζουσες αγελάδες που επιπρόσθετα είναι εγγεγραμμένες στο ελληνικό γενεαλογικό βιβλίο της φυλής ή στο παράρτημα αυτού.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
 
ΓΙΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΥΣ
 
  • Aντίγραφο μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων (παλαιό και νέο) με ετήσια απογραφή για το έτος 2013 για την οποία έγνε θεωρηση στο κτηνιατρείο.
  • Απόσπασμα του γενεαλογικού βιβλίου του αρμόδιου Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης για τους δικαιούχους της συμπληρωματικής πρόσθετης ενίσχυσης αιγοπροβάτων.
ΓΙΑ ΒΟΟΤΡΟΦΟΥΣ
 
  • Βεβαίωση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων ή Γενεαλογικό πιστοποιητικό για αυτούς που δικαιούνται τη συμπληρωματική πρόσθετη ενίσχυση για μοσχίδες αναπαραγωγής ή θηλάζουσες αγελάδες.
  • Το μητρώο εκμετάλλευσης βοοειδών δεν είναι απαραίτητο να προσκομισθεί γιατί η άντληση των στοιχείων θα γίνει μηχανογραφικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ απευθείας από την κτηνιατρική βάση δεδομένων.
 
ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ
 
  • Άδειες μετακίνησης πρός και από θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση του αρμόδιου κτηνιατρείου.