εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Νέοι Αγρότες με Μισθωμένους Σταύλους

0 comments

 

 
Όσοι Νέοι Αγρότες έχουν ιδιωτικά συµφωνητικά ενοικίασης σταύλων θα αποτάσσονται από το Πρόγραμμα με όλες τις σχετικές συνέπειες.
 
 
 
Συγκεκριμένα, με απένταξη από το πρόγραµµα των Νέων Γεωργών κινδυνεύουν πολλοί κτηνοτρόφοι, διότι διαπίστωσαν τώρα, ότι τα ιδιωτικά συµφωνητικά ενοικίασης σταύλων δεν τα δέχεται η αρµόδια υπηρεσία για την αδειοδότηση. 

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι δεν µπορεί να εκδοθεί άδεια σε σταβλικές εγκαταστάσεις µισθωµένες µε ιδιωτικό συµφωνητικό.
 
Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι αντιµετωπίζουν γενικότερο πρόβληµα νοµιµοποίησης του σταύλου και ακόµα περιµένουν το νέο νόµο που θα τους δώσει τη δυνατότητα να βγάλουν την πολυπόθητη άδεια, ενώ πολλά προβλήματα προκύπτουν για όσους είχαν καταθέσει την αίτηση για εξαίρεση από την κατεδάφιση και λόγω καθυστέρησης έκδοσης της Άδειας δεν έχουν απόφαση για την εξαίρεση.
 
Αυτά βέβαια δημιουργούνται, γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (και όχι μόνο η τωρινή) ποτέ δεν είχε στρατηγική για την κτηνοτροφία, ποτέ δεν επιχείρησε να λύσει ένα πρόβλημα συνολικά.