εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αλέξης Τσίπρας: Για τον Αγροκτηνοτροφικό Τομέα

0 comments

 

 
O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star “Στον ενικό» ότι γεωργία και κτηνοτροφία πρέπει ν’ αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, με στόχο την πάταξη της ανεργίας. 
 
 
 
Είναι μια δήλωση που ο ίδιος, αλλά και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία. Παράλληλα τόνισε πως ο "ΣΥΡΙΖΑ και η συνέχιση του μνημονίου είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες". 
 
Όπως είπε, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάζονταν, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την αξιοπιστία του κόμματος.
«Είπαμε ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό και δικαιωθήκαμε» δήλωσε ο κ. Τσίπρας  ο οποίος υποστήριξε για ακόμη μία ο φορά την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει το μνημόνιο, ενώ έκανε λόγο και για  την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Είναι άλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση και άλλο πράγμα το μνημόνιο, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Το μνημόνιο θα το ακυρώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Το μνημόνιο, το βράδυ των εκλογών, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, δεν θα υπάρχει».

“Εμείς δεν έχουμε τις δεσμεύσεις που έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο. Οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν στα βράχια σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες. Είναι μια υπερβολή που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια. Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά και κυρίως τα τελευταία χρόνια βαρύνονται για τη διαχείριση μια σειράς υποθέσεων που οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα και για τη διαχείριση σκανδάλων” επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Πάντως σημείωσε ότι, εάν σε περίπτωση σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, υπάρξει η απειλή διακοπής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, τότε “το δικό μας όπλο είναι να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε τους τόκους”. Ωστόσο, όπως εκτίμησε, “αυτό το σενάριο δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς όλοι στην Ευρώπη προτιμούν τον συμβιβασμό”.

“Πρέπει να υπάρξει δικαίωση για το σκάνδαλο Siemens”. Μετά από ερώτηση των πολιτών στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο της Siemens λέγοντας ότι για πάνω από μία δεκαετία η εταιρεία χρηματοδοτούσε τα κόμματα, κάτι που όπως τόνισε δεν συνέβη μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. «Δεν είχαμε καμία καταδίκη για την υπόθεση Siemens στην Ελλάδα» σημείωσε και προσέθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει δικαίωση στο θέμα αυτό».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι θα επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα έχει αναπτυξιακά αποτελέσματα. Αναφερόμενος  στο ασφαλιστικό σύστημα, το χαρακτήρισε ως μια βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και χώρες, οι οποίες νομίζουν ότι ξεπέρασαν την κρίση.