εγγραφείτε: Άρθρα

leader

΄Eλεγχοι στο Χοιρινό Κρέας

0 comments

 

 
Η μόνιμη επιτροπή για την τροφική αλυσίδα και την υγεία των ζώων της ΕΕ αποφάσισε την ενίσχυση των ελέγχων για διάφορες ασθένειες.
 
 
Συγκεκριμένα  τα μέλη της μόνιμης επιτροπής για την τροφική αλυσίδα και την υγεία των ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισαν την ενίσχυση των ελέγχων για ασθένειες που προκαλούνται από τη σαλμονέλα και την trichinella και την τροποποίηση των κλασσικών επιθεωρήσεων μετά τη σφαγή των χοίρων. 

Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των ελέγχων στα χοιρινά κρέατα, που πραγματοποιούνται από τις εθνικές αρχές. Προέκυψαν βάσει μιας γνωμοδότησης της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και εισάγουν μια πιο αυστηρή προσέγγιση στην επιθεώρηση του χοιρινού κρέατος. 

Οι νέοι κανόνες έχουν στόχο την πρόληψη από τους νέους κινδύνους που προσδιορίζονται στη γνωμοδότηση της EFSA, ώστε να επαναπροσδιορίσουν την επιθεώρηση των κρεάτων για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία των ζώων και των στόχων κοινωνικής πρόνοιας και χωρίς να αυξάνεται το κόστος που συνδέεται με τις επιθεωρήσεις αυτές.