εγγραφείτε: Άρθρα

leader

EFSA: Η σαλμονέλα στον Άνθρωπο

0 comments

 

 
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την ασφάλεια των τροφίμων (EFSA), οι περιπτώσεις σαλμονέλας στον άνθρωπο συνεχίζουν να μειώνονται για έβδομη συνεχή χρονιά.
 
 
Ο Γενικός Γραμματέας της Copa-Cogeca, Πέκα Πέσονεν, δήλωσε «οι ευρωπαίοι παραγωγοί πουλερικών έχουν εργαστεί σκληρά για αυτό και είμαι πραγματικά χαρούμενος που βλέπω ότι το έργο τους τελικά αποδίδει καρπούς. Υπήρξε μια αποτελεσματική μείωση των περιπτώσεων σαλμονέλας στον άνθρωπο. Το 2008, οι Copa-Cogeca, σε συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ανέπτυξαν δύο οδηγούς για να βοηθήσουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία να μειώσει τις μολυσματικές ασθένειες και να μειωθούν οι κίνδυνοι μόλυνσης σ’ όλα τα στάδια της παραγωγής πουλερικών και αυγών».
 
Συγκεκριμένα, στον έναν οδηγό περιλαμβάνονται ορθές πρακτικές υγιεινής κατά την παραγωγή κρέατος πουλερικών (European Poultrymeat Industry Guide (EPIG)) και ο άλλος είναι ο οδηγός της Κοινότητας για τις ορθές πρακτικές υγιεινής σε εκτροφή πουλάδων και στα σμήνη ωοτοκίας (Φεβρουάριος 2013). Τα έγγραφα αυτά αναπτύχθηκαν από κοινού από την ένωση πτηνοτρόφων και μεταποιητών της ΕΕ, την  ένωση χονδρικού εμπορίου αυγών και προϊόντων αυγών της ΕΕ (EUWEP) και την Copa-Cogeca.
 
Ο κ. Πέσονεν, τόνισε ότι: «Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για την καταπολέμηση αυτής της μόλυνσης. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας με όλους τους άλλους εταίρους με σκοπό την πρόληψη και τον έλεγχο της σαλμονέλας. Οι παραγωγοί της ΕΕ έχουν δεσμευτεί να παρέχουν υψηλής ποιότητας και ασφαλή τρόφιμα στους ευρωπαίους καταναλωτές».