εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνάντηση του κ. Χαρακόπουλου με την ΠΕΚ

0 comments

 

 
Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χαρακόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων για θέματα κτηνοτροφίας. 
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Καμπούρη και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά.
 
Οι εκπρόσωποι της ΠΕΚ ενημερώθηκαν για τις επικείμενες πληρωμές, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, του άρθρου 68 (ποιοτικό παρακράτημα), των κρατικών ενισχύσεων de minimis και της εξισωτικής αποζημίωσης. Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις της νέας ΚΑΠ και οι προοπτικές της καθώς και οι δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας.
 
Επιπροσθέτως, ο κ. Χαρακόπουλος τους ενημέρωσε για τις επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τη διευθέτηση του ζητήματος των προσωρινών σταυλικών εγκαταστάσεων.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός τους διαβεβαίωσε πως τα μέτρα για την πάταξη των ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων, που είχαν αποφασισθεί σε πρόσφατη διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς και άμεσα ενδιαφερόμενους, έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.
 
Με το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων. Δουλεύουμε μαζί για να ξεπεράσουμε τα χρόνια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, για μια ποιοτική και ασφαλή αγροδιατροφική παραγωγή. Ιδιαίτερα, ενόψει του Πάσχα, εντείνονται οι έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων. Έτσι, ώστε να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, να προφυλάξουμε τον καταναλωτή από τυχόν εξαπάτηση και να στηρίξουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους και την ποιοτική παραγωγή τους».