εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Τιμές Ζωοτροφών

0 comments

 

 
Το κόστος των ζωοτροφών προβλέπεται ότι θα μειωθεί, λόγω της αναμενόμενης μείωσης στις τιμές των δημητριακών.
 
Οι κτηνοτρόφοι όλων των κλάδων αναμένεται να ανακουφιστούν από το υψηλό κόστος των ζωοτροφών της προηγούμενης περιόδου, καθώς προβλέπεται, ότι οι τιμές του καλαμποκιού, της σόγιας, του σταριού και του σόργου θα μειωθούν, σύμφωνα με αναφορά τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ σχετικά με την παγκόσμια προσφορά και ζήτηση των αγροτικών προϊόντων, οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2013.

Οι τιμές του καλαμποκιού προβλέπεται, ότι θα κυμανθούν μεταξύ 6,75-7,45 δολάρια το μπούσελ (μονάδα όγκου στις ΗΠΑ, η οποία πρόκειται να αντικατασταθεί από τον μετρικό τόννο, όπως ισχύει σε όλον τον κόσμο. Η ισοδυναμία διαφέρει ανάλογα με το προϊόν).

Η πρόβλεψη για μείωση των τιμών βασίζεται στην αυξημένη παραγωγή στη Ν. Αμερική και στη Ν. Αφρική. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αναφορά, η παραγωγή καλαμποκιού στην Αργεντινή αναμένεται κατά 26% αυξημένη σε σχέση με το 2012, ενώ στην Αφρική η αύξηση θα είναι 5%. 

Τα αποθέματα στις ΗΠΑ διατηρήθηκαν σταθερά λόγω αύξησης των εισαγωγών και μείωσης των εξαγωγών την προηγούμενη περίοδο και έτσι δεν παρατηρήθηκε καμμιά μεταβολή.