εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Διεθνές Συμβούλιο για την Πτηνοτροφία

0 comments

 

 
 
Το Διεθνές Συμβούλιο για την Πτηνοτροφία πραγματοποίησε την ετήσια συνάντησή του στην Μπαηγκόκ στις 11-12 Μαρτίου, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 18 χώρες.
 
Το Διεθνές Συμβούλιο για την Πτηνοτροφία είναι η οργάνωση που επισήμως είναι αναγνωρισμένη από τον FAO, και εκπροσωπεί τον κλάδο της πτηνοτροφίας και ειδικά του κρέατος πουλερικών στον κόσμο. 
 
Η συνάντηση αυτή ήταν η 1η του έτους και αφορούσε το πρώτο εξάμηνο του 2013. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την Έκθεση VIV Asia 2013, η οποία διεξήχθη στην Μπανγκόκ, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Εμπορίου. 
 
Τα μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου για την Πτηνοτροφία παρακολούθησαν μια πλήρη σειρά εισηγήσεων αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πτηνοτροφία παγκοσμίως και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πτηνοτρόφοι σε όλον τον κόσμο. Ιδιαίτερα τους απασχόλησαν θέματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα των ζωοτροφών, τους κανονισμούς για την ευζωία των πουλερικών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων, καθώς και την άρνηση των καταναλωτών να δεχθούν να καταναλώσουν πτηνοτροφικά προϊόντα που προέρχονται από πουλερικά, που διατρέφονται με ζωοτροφές που περιέχουν ορμόνες.
 
Η επόμενη συνάντηση του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη τον Οκτώβριο 2013.