εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Επιτροπή για το Αγροτικό Πετρέλαιο

0 comments

 


Στην άμεση σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για το αγροτικό πετρέλαιο.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, μετά το πέρας της σύσκεψης που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Χαρακόπουλο, και εκπροσώπους του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών, έργο της Επιτροπής θα είναι η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και παράλληλη ταυτοποίηση των δεδομένων κάθε αγρότη.

 

Η πρόταση της επιτροπής θα τεθεί σε διαβούλευση για να λάβει την τελική της μορφή. Η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωση πετρελαίου που λαμβάνουν κάθε χρόνο οι αγρότες.
 

Οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις, καθώς και ότι θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στα μπλόκα, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.