εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αγροτικές Κινητοποιήσεις

0 comments

 

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπου ορίστηκε συνάντηση εκπροσώπων τους με κυβερνητικό κλιμάκιο στην Αθήνα.
 
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας ανακοίνωσε, ότι η συνάντηση κανονίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Αντιπροσωπεία αγροτών από όλη την Ελλάδα θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση, Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγ. Λιβιεράτο και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη στους οποίους θα θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που τους απασχολούν.
 
Εν όψει της συνάντησης της Δευτέρας  οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω στα αιτήματά τους και εκφράζουν τη βούλησή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Αυτό αποφασίστηκε κατά την χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Επίσης, οι αγρότες ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για την καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου.
 
Χθες Πέμπτη, εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, στους οποίους, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκ νέου το θέμα του αγροτικού πετρελαίου.
 
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλος, είχε πολύωρη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών των νομών Ηλείας και Αχαϊας. Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι γίνονται βήματα προσέγγισης και μέσω του διαλόγου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, πάντα όμως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, και μετά ακολούθησαν δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, από τις οποίες διαφάνηκε καθαρά, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ακολουθήσει την πολιτική της περαιτέρω διαπραγμάτευσης με τους αγρότες.  

Οι αγρότες από την πλευρά τους, κατανοούν, ότι δεν έχουν να περιμένουν κάτι άλλο και με την κούραση που έχει επέλθει μετά από τόσες ημέρες στους δρόμους και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα από τις συναντήσεις με τα κόμματα, αναζητούν τρόπο να αποχωρήσουν από τα μπλόκα.
 
Από την πλευρά της κυβέρνησης, έγινε αναφορά τόσο από τον Φώτη Κουβέλη όσο και από τον Ευάγγελο Βενίζελο, ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (18/02), συζητήθηκε το αγροτικό θέμα και σύμφωνα με δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών «η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις που αφορούν το πετρέλαιο κίνησης, το συνταξιοδοτικό, ενώ εξετάζεται και θέμα για το ΦΠΑ εφοδίων».