εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κινητοποιήσεις Αγροτών

0 comments
 
Με μεγάλη δυναμική σε στάση αναμονής σε όλα τα μπλόκα οι αγρότες και αποφασισμένοι να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους, εμφανίζονται οι αγρότες της χώρας.  
 
Οι αγρότες σε δηλώσεις τους τονίζουν, ότι σκοπός τους δεν είναι να κόψουν την Ελλάδα στη μέση και να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους και να βρεθούν λύσεις.

Στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, οι Θεσσαλοί αγρότες προσπάθησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στην Εγνατία οδό, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, αφού οχήματα της αστυνομίας μπλόκαραν το δρόμο. Στο σημείο καταφθάνουν καθημερινά τρακτέρ από όλη την περιοχή. Οι Θεσσαλοί αγρότες υπολογίζουν ότι θα ξεπεράσουν τα 900 τρακτέρ. Τα τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στην παλιά Εθνική οδό, η οποία έχει κλείσει από την Αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει τους αγρότες να περάσουν στην νέα Εθνική οδό.
 
Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας επισκέφθηκε στις 12:00 σήμερα Τετάρτη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ερωτηθείσα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κ. Παπαρήγα δήλωσε: «Η απάντηση πρέπει να είναι πανελλαδική και καθολική από όλους τους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες που υποφέρουν και, ταυτόχρονα, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη από όλο τον εργαζόμενο λαό. Δεν μπορεί να χωρίσουμε τεχνητά την αγροτική παραγωγή από τη βιομηχανική και από όλους τους άλλους τομείς και δραστηριότητες που απασχολούν εργαζόμενους. Εδώ μπορεί κανείς να δει μια καθαρή αναμέτρηση, από τη μια μεριά βρίσκονται οι αγρότες που έχουν δίκαια αιτήματα και από την άλλη μεριά υπάρχουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, που έχουν βάλει στοίχημα να σταματήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να απελευθερώσουν τους δρόμους». Η ίδια σημείωσε ακόμα ότι «όσο ελεύθεροι και να είναι οι δρόμοι της χώρας, όταν ο λαός πεινάει και υποφέρει, αυτή την ανελευθερία δεν μπορεί να την ανεχθεί και αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση και όλοι όσοι στηρίζουν και ανέχονται την πολιτική της θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά».
 
Τρακτέρ συγκεντρώνονται όμως και σε διάφορα άλλα σημεία της Βόρειας Ελλάδας. Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, οι αγρότες παραμένουν με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και σήμερα πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να ξεκαθαρίσουν το τι μέλλει γενέσθαι.
 
Στη Δράμα μπλόκα υπάρχουν σε τρία σημεία: το πρώτο στη Μαυρολεύκη με περίπου 100 τρακτέρ, το δεύτερο στον δρόμο που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα στο ύψος Σκαρί με 60 τρακτέρ και το τρίτο στη διασταύρωση Οχυρού με 50 αγροτικά αυτοκίνητα. Άλλα 150 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στη Χρυσούπολη Καβάλας και περίπου 100 στην Αλεξανδρούπολη.
 
Στις Σέρρες οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε πλατείες και σε κομβικά σημεία της περιοχής και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με το που θα δοθεί το σήμα από το Πανελλαδικό Συντονιστικό τους Όργανο.

Στελέχη της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων το περασμένο διήμερο. Παράλληλα έχει ζητηθεί και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά.


Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας έθεσαν τις προτάσεις και τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, τόσο για την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης και παραγωγής εθνικού πλούτου που θα συμβάλλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανόρθωση της κοινωνίας , όσο και την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων που ακυρώνουν και υπονομεύουν το μέλλον του αγροτικού κόσμου , καθιστούν την αγροτική παραγωγή αδύνατη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί θα καθορίσει την περαιτέρω στάση των αγροτών και την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων».