εγγραφείτε: Άρθρα

leader

2ο Πανόραμα Ελληνικών Φυλών Αγροτικών Ζώων

0 comments
 
Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί το 2ο Πανόραμα Ελληνικών Φυλών Αγροτικών Ζώων στην έκθεση ΖΟΟΤΕCHNIA 7-10 Φεβρουαρίου 2013.
 
Αιτία αποτελεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ΥΠΑΑΤ να  κινητοποιήσει τους απαιτούμενους πόρους  από τον ΕΛΟΓΑΚ για την οικονομική στήριξη και υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης. Τονίζεται  ότι οι πόροι αυτοί προέρχονται από εισφορές των επαγγελματιών των κλάδων που ασχολούνται με το γάλα και το κρέας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι  κτηνοτρόφοι, και οι οποίες θεσμοθετημένα, πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.
 
Ο ΣΕΚ  πρωτοστάτησε στην οργάνωση του πρώτου πανοράματος  στα πλαίσια της  Zootechnia 2011 και αγωνίζεται να καθιερωθεί η δράση αυτή ως μόνιμος θεσμός,  διότι  συμβάλει πρωτίστως στην προβολή και διάσωση των αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, οι  οποίες αποτελούν πολύτιμο παραγωγικό υλικό, πολιτιστική κληρονομιά αλλά και βάση για τη μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μας.
 
«Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Τσαυτάρη έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή να στηρίξει το θεσμό της παρουσίασης των Ελληνικών αυτόχθονων φυλών για την προβολή και την ανάπτυξη του κλάδου προς όφελος των κτηνοτρόφων της χώρας» τονίζει ο ΣΕΚ με ανακοίνωσή του.