εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνέδριο για την Αγροτική Ανάπτυξη

0 comments

 

 
Το βρετανικό περιοδικό Economist οργανώνει στην Ελλάδα συνέδριο με σκοπό να εξετάσει τις πραγματικές δυνατότητες της αγροτικής παραγωγής ως μέσου οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 


Το Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης του Economist θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2013 στο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα.


Σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική οικονομία αναζητά στηρίγματα σε παραδοσιακούς και συγχρόνως πολλά υποσχόμενους παραγωγικούς τομείς, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα οι επιχειρηματικές προοπτικές στον κλάδο της γεωργίας. Κατ’ επέκταση, οι εργασίες του συνεδρίου θα εστιάσουν σε θέματα που άπτονται της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2020, του ΕΣΠΑ, της μεθοδολογίας στην παραγωγή τροφίμων, της νεανικής καταρτισμένης επιχειρηματικότητας και της ευρύτερης ανάπτυξης στην περιφέρεια.
 
Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στις παραμέτρους της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, στον ρόλο των επιχειρηματιών, όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από ενδεδειγμένες μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα.
 
Περισσότεροι από 30 ομιλητές από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Ισραήλ και τη Σουηδία λαμβάνουν μέρος σε αυτήν την πρωτοβουλία για τη δυναμική της αγροτικής ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ Horst Reichenbach, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Ολλανδίας Simon Smits, επίλεκτοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου, καθώς και έγκριτοι επιστήμονες από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Wageningen University της Ολλανδίας, το Σουηδικό Πανεπιστήμιο Γεωργικών Επιστημών, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
 
Οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου θέτουν νέες προτάσεις στο τραπέζι, ενώ οι Πρόεδροι των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΠΕΝΑ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδος μιλούν για τις νέες ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η γεωργία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.