εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Οι Ρώσοι χοιροτρόφοι επεκτείνουν την παραγωγή σιτηρών

0 comments
Οι Ρώσοι χοιροτρόφοι επεκτείνουν την παραγωγή σιτηρών

 

 

Στο πλαίσιο της διαφαινόμενης κρίσης υπερπροσφοράς, οι Ρώσοι χοιροτρόφοι πρέπει να καλύψουν τουλάχιστον το 50% της εσωτερικής τους ζήτησης σε σιτηρά προκειμένου να παραμείνουν κερδοφόροι το 2025, σύμφωνα με πρόβλεψη της Ρωσικής Ένωσης Χοιροτρόφων (RUPP).

 

 

 

Επιπλέον, συνιστάται στους χοιροτρόφους να δημιουργήσουν τα δικά τους σφαγεία και υποδομές επεξεργασίας κρέατος για να διατηρηθούν στη ζωή.

Η ρωσική παραγωγή χοιρινού κρέατος αναμένεται να αυξηθεί από 5,28 εκατομμύρια τόνους σε βάρος ζώντος κρέατος το 2022 σε 6,03 εκατομμύρια τόνους το 2025. Η RUPP αναμένει ότι η παραγωγή θα σταματήσει να αυξάνεται μετά το 2025, δεδομένου ότι όλες οι νέες χοιροτροφικές μονάδες που τέθηκαν σε λειτουργία με επιδοτούμενα δάνεια το 2018 θα πρέπει να ξεκινήσουν μέχρι τότε.

Ο ρωσικός γεωργικός κολοσσός RusAgro προβλέπει ότι η παραγωγή χοιρινού κρέατος στη χώρα θα αυξηθεί για τα επόμενα 1-2 χρόνια, αλλά όχι περισσότερο. Οι επενδύσεις σε νέες δυναμικότητες έχουν ήδη σταματήσει να αποδίδουν, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στη ρωσική εφημερίδα Vedomosti.

Η υπερπροσφορά γίνεται πραγματικότητα

Το 2023, η ρωσική χοιροτροφία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πρώτη κρίση υπερπροσφοράς, δήλωσε στο δημοσίευμα ο Αντρέι Ντάλνοφ, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων AD Libitum. Επί του παρόντος, η κερδοφορία του κλάδου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δυναμική των τιμών στην αγορά σιτηρών, όπου η περσινή συγκομιδή φάνηκε να αποτελεί ρεκόρ.

Η ρωσική χοιροτροφία έχει εκφράσει την ανησυχία της για μια κρίση υπερπροσφοράς τα τελευταία χρόνια. Πιστεύεται ότι αποφεύχθηκε πέρυσι χάρη στην αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης χοιρινού κρέατος. Ωστόσο, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί φέτος.

Οι αγρότες γίνονται αυτάρκεις

Εκτιμάται ότι το 60% των 20 κορυφαίων Ρώσων παραγωγών χοιρινού κρέατος καλύπτουν ήδη την εσωτερική τους ζήτηση σε σιτηρά κατά τουλάχιστον 50%, σύμφωνα με τον Yury Kovalev, γενικό διευθυντή της RUPP. Παρόλα αυτά, για ορισμένες εταιρείες η κάλυψη της δικής τους ζήτησης σε σιτηρά ζωοτροφών μπορεί να είναι δύσκολο έργο. Για παράδειγμα, οι αγρότες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό σε ορισμένες βόρειες περιοχές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ανάλογα με το κλίμα και άλλους παράγοντες, η καλλιέργεια σιτηρών θα μπορούσε να είναι λιγότερο κερδοφόρα από την αγορά τους από άλλες εταιρείες.

Από την άλλη πλευρά, οι 20 μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες χοιροτροφίας αναμένεται να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους σε σφαγεία μέχρι το 2025, υποστήριξε ο Kovalev.

Σε σταυροδρόμι

Οι χοιροτρόφοι έχουν 2 βασικές στρατηγικές μπροστά στην αβεβαιότητα και την αστάθεια των τιμών για τους ζωντανούς χοίρους και τα μισά σφάγια, δήλωσε ο Dalnov. Εάν υπάρχει η βεβαιότητα ότι το κόστος παραγωγής θα είναι χαμηλότερο από αυτό των ανταγωνιστών, μπορούν να προσπαθήσουν να επικεντρωθούν στην παραγωγή των απλούστερων προϊόντων, δημιουργώντας έτσι ένα οικονομικό μαξιλάρι για μια περίοδο με αρνητική κερδοφορία. Ο δεύτερος τρόπος είναι η διαφοροποίηση της σειράς προϊόντων και των πωλήσεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό, πρόσθεσε ο Dalnov.

Πηγή: https://www.pigprogress.net/the-industrymarkets/market-trends-analysis-the-industrymarkets-2/russian-pig-farmers-urged-to-expand-grain-production/#:~:text=In%20the%20background%20of%20the,pork%20producers%20(RUPP)%20suggested.