εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ευσεβείς πόθοι για την HPAI από την κυβέρνηση Biden

0 comments
Ευσεβείς πόθοι για την HPAI από την κυβέρνηση Biden

 

 

Ο Λευκός Οίκος θέλει να σταματήσει τη γρίπη των πτηνών με εμβολιασμό, αλλά, προς το παρόν τουλάχιστον, απλά δεν μπορεί.

 

 

 

Τον Μάρτιο του 2023, οι New York Times ανέφεραν ότι ο εκτελεστικός κλάδος εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την εντολή μαζικού εμβολιασμού των εμπορικών πουλερικών κατά της γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (HPAI). Αυτό συμβαίνει καθώς η ασθένεια συνεχίζει να επιβαρύνει τους καταναλωτές με τη μορφή των ουρανοκατέβατων τιμών των αυγών και να παρουσιάζει μια τρομακτική πιθανότητα για περισσότερες διασταυρούμενες μολύνσεις μεταξύ των ειδών.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν ιδρώνει επίσης από την πίεση του πληθωρισμού. Μια δράση θα μπορούσε να δείξει στους Αμερικανούς ότι ο Λευκός Οίκος κάνει κάτι για να σταματήσει την ασθένεια και τις οικονομικές επιπτώσεις της.

Από πρακτική άποψη, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα πτηνά τους αυτή τη στιγμή. Ο εμβολιασμός κατά της HPAI δεν είναι ομοσπονδιακά εγκεκριμένος και δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένα σαφώς αποτελεσματικό εμβόλιο διαθέσιμο για χρήση κατά του στελέχους H5N1 της HPAI στις ΗΠΑ.

Η HPAI γίνεται παγκόσμια

Η τρέχουσα επιδημία HPAI, η οποία ξεκίνησε στη Βόρεια Αμερική το χειμώνα του 2021-2022, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ. ζημίωσε την εγχώρια βιομηχανία αυγών και τις βιομηχανίες γαλοπούλας. Συνεχίζει να απειλεί τα σμήνη αναπαραγωγής και άλλα μακρόβια πουλερικά.

Επιπλέον, η ασθένεια αποτελεί πλέον παγκόσμιο ζήτημα. Τα μεταναστευτικά πτηνά τη μεταφέρουν ελεύθερα μέσω των συνόρων στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική επηρεάζοντας τα εμπορικά πουλερικά σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, οι αγρότες στη Νότια Αμερική άρχισαν να αποψιλώνουν τα σμήνη ως απάντηση στα κρούσματα σε όλη την ήπειρο.

Εμβολιασμός στο εξωτερικό

Σε απάντηση, ο εμβολιασμός επιταχύνεται στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αλλάξει τους εμπορικούς της κανόνες για να επιτρέψει στα κράτη μέλη της να εμβολιάζουν κατά της ΓΠΥΠ και να πωλούν προϊόντα από εμβολιασμένα πτηνά. Αυτό αποτελεί πρόδρομο για πιθανές άλλες διεθνείς συμφωνίες που θα επιτρέπουν στους εμπορικούς εταίρους να δέχονται εμβολιασμένα προϊόντα. Ένα εμβόλιο φέρεται να δοκιμάζεται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τις Κάτω Χώρες.

Ο εμβολιασμός αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στο διεθνές εμπόριο, δεδομένου ότι το προϊόν θα έχει εξ ορισμού έκθεση στην ΓΠΥΠ. Η αμερικανική βιομηχανία κρεατοπαραγωγής κρεατοπαραγωγής εξαρτάται από τις εξαγωγικές της αγορές. Αυτό θα μπορούσε να γίνει λιγότερο σημαντικό, ωστόσο, καθώς η HPAI συνεχίζει να γίνεται ένα πιο κοινό πρόβλημα παγκοσμίως.

Ορισμένες χώρες, όπως το Μεξικό, η Κίνα, η Αίγυπτος και το Βιετνάμ, εμβολιάζουν ήδη τα εμπορικά πτηνά κατά της ΓΠΥΠ. Οι σημαντικοί παραγωγοί πουλερικών Περού, Κολομβία και Αργεντινή μελετούν επίσης προγράμματα εμβολιασμού.

Η δύναμη του προέδρου

Η πολύ πρόσφατη πανδημία COVID-19 έδειξε ότι όταν υπάρχει η ώθηση και η χρηματοδότηση, ένα εμβόλιο μπορεί να αναπτυχθεί και να κυκλοφορήσει σχετικά γρήγορα.

Στο ίδιο δημοσίευμα των New York Times αναφέρεται ότι η Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ αναπτύσσει ήδη εμβόλια HPAI που έχουν κατασκευαστεί για την καταπολέμηση της τρέχουσας επιδημίας και ελπίζει να τα δοκιμάσει σύντομα. Ωστόσο, η έγκριση νέων εμβολίων για χρήση μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια.

Πρόσφατες αναφορές της WATT Global Media δείχνουν ότι ο εμβολιασμός θα αργήσει δύο έως τρία χρόνια, αν ποτέ επιδιωχθεί στις ΗΠΑ.

Εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να προωθήσει τον εμβολιασμό κατά της HPAI, η πρώτη της κίνηση θα πρέπει να είναι να αυξήσει τα χρήματα και τον ερευνητικό χρόνο που διατίθενται για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του στελέχους Η5 της νόσου.

Η εμπειρία του COVID έδειξε ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, ένα εμβόλιο μπορεί να αναπτυχθεί και να κυκλοφορήσει σχετικά γρήγορα. Θα συμβεί το ίδιο πράγμα στην εμπορική βιομηχανία πουλερικών; Μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει.

Το πιο εντυπωσιακό μέρος μιας προεδρικής ανακοίνωσης θα ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται πραγματικά να προχωρήσει σε εθνικό εμβολιασμό.

Αυτό θα έθετε σε κίνηση τους τροχούς για την επεξεργασία διεθνών συμφωνιών πριν από οποιονδήποτε εμβολιασμό στον πραγματικό κόσμο. Θα έδειχνε επίσης την πολιτική πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον εμβολιασμό παρά τους όποιους δισταγμούς των εμπορικών παραγωγών.