εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Φυτοφάρμακα: νέοι κανόνες για την προστασία της υγείας και της βιοποικιλότητας

0 comments
Φυτοφάρμακα: νέοι κανόνες για την προστασία της υγείας και της βιοποικιλότητας

 

 

Ένα νέο νομικό πλαίσιο έχει προταθεί για τη μείωση της χρήσης και του κινδύνου φυτοφαρμάκων στην ΕΕ. Αυτοί οι νέοι κανόνες καταδεικνύουν τη δέσμευση της ΕΕ να προστατεύσει την υγεία, να σταματήσει την απώλεια βιοποικιλότητας και να δημιουργήσει βιώσιμα συστήματα τροφίμων που διασφαλίζουν διαρκή επισιτιστική ασφάλεια.

 

 

 

Τα βασικά στοιχεία των νέων προτάσεων φυτοφαρμάκων καλύπτουν νομικά δεσμευτικούς στόχους, αυστηρότερους νέους κανόνες για την επιβολή φιλικού προς το περιβάλλον καταπολέμησης παρασίτων, απαγόρευση χρήσης όλων των φυτοφαρμάκων σε ευαίσθητες περιοχές και εξαιρετική υποστήριξη της ΕΕ. Μάθετε περισσότερα για αυτό το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα από τη Στρατηγική Farm to Fork.

 

Τροποποιήσεις της ΚΑΠ για τη μείωση της εξάρτησης από φυτοφάρμακα

 

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ θα τροποποιηθεί για να στηρίξει οικονομικά τους αγρότες και να καλύψει το κόστος των απαιτήσεων που περιλαμβάνονται στο νέο πλαίσιο φυτοφαρμάκων που πρότεινε η Επιτροπή την Τετάρτη (22 Ιουνίου). Αυτή η κίνηση έχει επίσης σκοπό να αντισταθμίσει τυχόν πρόσθετο κόστος και να αποτρέψει τις αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα.