εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αγορά χοιρινού κρέατος

0 comments
Αγορά χοιρινού κρέατος

 

 

Το παγκόσμιο εμπόριο χοιρινού κρέατος, αναμένεται να έχει ανοδική τάση το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αν και τόσο ο πληθωρισμός όσο και η αφρικανική πανώλη των χοίρων (ASF) παραμένουν εμπόδιο, σύμφωνα με την Rabobank.

 

 

 

Σύμφωνα με τον Chenjun Pan, ανώτερο αναλυτή ζωικών πρωτεϊνών στη Rabobank, η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης εισαγωγών χοιρινού κρέατος από την Κίνα θα βοηθήσει στην αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου χοιρινού κρέατος κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Ωστόσο, η Rabobank αναμένει ότι οι εισαγωγές της Κίνας θα μειωθούν κατά 25%-30%. Σε ετήσια βάση τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, οι εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 65%.

«Αυτό συμβαίνει επειδή το χοιρινό κρέας δεν είναι ούτε η πιο ακριβή ούτε η φθηνότερη πρωτεΐνη, οπότε τα επίπεδα κατανάλωσης αλλάζουν αργά», εξήγησε ο Παν. «Ο αντίκτυπος μιας επιβραδυνόμενης οικονομίας στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος αφορά περισσότερο τα κανάλια, με ασθενέστερες επιδόσεις στην εστίαση και ισχυρότερες στο λιανικό εμπόριο, καθώς οι καταναλωτές κάνουν συγκρίσεις τιμής-αξίας».

Η Βόρεια Αμερική παρουσιάζει ισχυρή ζήτηση χοιρινού κρέατος, ενώ η ζήτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνεται. Ωστόσο, πολλές ασιατικές χώρες αναμένουν ασθενέστερη ζήτηση από την εξάπλωση ασθενειών και οικονομικών ανησυχιών.

*Η Rabobank είναι χρηματοοικονομική υπηρεσία με έδρα την Ουτρέχτη της Ολλανδίας, εξειδικευμένη στην αγορά κρέατος.

Πηγή: meatpoultry.com