εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Έλεγχος παρασίτων

0 comments
Έλεγχος παρασίτων

 

 

Μια νέα εστίαση για τους κατασκευαστές συστημάτων εκτροφής για κότες χωρίς κλωβούς σχετικά με το ποιες βελτιώσεις απαιτούνται, ώστε να μειώσουν και να αποτρέψουν τη δραστηριότητα των παρασίτων στα ενημερωμένα συστήματα χωρίς κλουβιά.

 

 

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού εξετάζουν ολοένα και περισσότερο εναλλακτικούς τρόπους βελτίωσης του ελέγχου των παρασίτων λόγω της νέας κατάστασης στα συστήματα εκτροφής χωρίς κλωβούς. Καθώς όλο και περισσότεροι παραγωγοί αυγών μετατρέπουν τους χώρους των ορνίθων σε σύστημα χωρίς κλουβιά, το ζήτημα του ελέγχου των παρασίτων έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία, ιδιαίτερα επειδή η καλή διαχείριση των παρασίτων είναι κρίσιμο μέρος του προγράμματος για την ασφάλεια των τροφίμων κάθε παραγωγού αυγού, αλλά και για την ίδια την υγεία των πουλερικών.

 

Πώς οι νέες κατασκευές συμβάλλουν στη διασφάλιση της μείωσης ή της εξάλειψης των περιστατικών ελέγχου παρασίτων. 

Ένα σύστημα δεν πρέπει να «εισάγει» τρωκτικά ή έντομα. Αυτά τα προβλήματα έρχονται απ’ έξω. Ωστόσο, ένα σύστημα μπορεί να συμβάλει στο πρόβλημα παρέχοντας κρυψώνες, επιτρέποντας στα παράσιτα να αναπαραχθούν πιο εύκολα στα συστήματα. Τα παράσιτα προλαμβάνονται κυρίως με το σχεδιασμό του εξοπλισμού έτσι, που να επιτρέπεται ο εύκολος καθαρισμός και διασφαλίζοντας ότι η βρωμιά δεν μπορεί να συσσωρευτεί ανάμεσα σε δύο κομμάτια εξοπλισμού.