εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Οι Ρώσοι γαλακτοπαραγωγοί διαπιστώνουν έλλειψη κτηνιατρικών φαρμάκων

0 comments
Οι Ρώσοι γαλακτοπαραγωγοί διαπιστώνουν έλλειψη κτηνιατρικών φαρμάκων

 

 

Οι ρωσικές εταιρείες γάλακτος έχουν δει την τιμή για ολόκληρο το φάσμα του κτηνιατρικού φαρμάκου να εκτοξεύεται στα ύψη τους τελευταίους μήνες λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως ζητήματα logistics, δυσμενής συναλλαγματική ισοτιμία ρωσικού ρουβλίου και μείωση της παραγωγής στην Κίνα.

 

 

 

Μια μελέτη αγοράς που διεξήχθη από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MilkNews, έδειξε ότι οι περισσότερες εταιρείες γάλακτος έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη κτηνιατρικών φαρμάκων στην αγορά.

Ο Alexander Sukhinin, γενικός διευθυντής του γαλακτοκομείου Derevyansky, σχολίασε ότι η τιμή εκτινάχθηκε κατά 40% έως 150% ανάλογα με το προϊόν τους τελευταίους μήνες. Ο Σουχίνιν προειδοποίησε ότι είναι πολύ πιθανή περαιτέρω αύξηση των τιμών.

 

Σταματά η παραγωγή στην Κίνα

Από τον Ιανουάριο του 2021, η τιμή για ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κτηνιατρικών φαρμάκων αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 30%, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής γαλακτοπαραγωγού VIK. Από τον Οκτώβριο, η άνοδος των τιμών επιταχύνθηκε – σε ορισμένα είδη, η τιμή έχει σχεδόν διπλασιαστεί, είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι αυτό συνδέεται κυρίως με τη διακοπή της παραγωγής στην Κίνα, η οποία αγωνίζεται να μειώσει τις εκπομπές για τους επερχόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

 

Η έκρηξη της Ρωσίας στις έξυπνες τεχνολογίες για τον γαλακτοκομικό τομέα

Η Ρωσία βιώνει μια έκρηξη στη ζήτηση για έξυπνες τεχνολογίες μεταξύ των γαλακτοπαραγωγών που αγωνίζονται να επιτύχουν καλύτερη κερδοφορία και να λύσουν ορισμένα μακροχρόνια ζητήματα.

 

Ακριβά logistics

Επιπλέον, η πανδημία Covid-19 έχει κάνει όλα τα logistics πιο ακριβά, είπε ο VIK. Τα τιμολόγια στις διεθνείς προμήθειες έχουν αυξηθεί κατά 2-3 φορές, ενώ εντός της χώρας η παράδοση αγαθών είναι ακριβότερη κατά 30% από την αρχή του έτους, εκτιμά η εταιρεία.

 

Αύξηση των τιμών των πρώτων υλών

Το MilkNews ανέφερε ότι σε κάποιο βαθμό, η αύξηση των τιμών των κτηνιατρικών φαρμάκων στη ρωσική αγορά συνδέεται με ακριβές πρώτες ύλες. Για παράδειγμα, η τιμή της ν-μεθυλ-2-πυρρολιδόνης έχει εκτιναχθεί κατά 250% τους τελευταίους μήνες.

 

Γενετικά τροποποιημένες αγελάδες που μεταμορφώνουν τον ρωσικό τομέα

Η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών χρησιμοποιεί το CRISPR/Cas9 για να δημιουργήσει μια νέα φυλή αγελάδων γάλακτος με καλύτερη παραγωγικότητα και προστασία κατά της λεύκωσης. Ωστόσο, υπάρχουν εκτεταμένες ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία γονιδιακής επεξεργασίας και τη νέα φυλή.

 

Σκληρή εξάρτηση από τις εισαγωγές για κτηνιατρικό φάρμακο

Ο όγκος της ρωσικής αγοράς κτηνιατρικών φαρμάκων ανέρχεται σε 48 δισεκατομμύρια ρούβλια (620 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) ετησίως, εκ των οποίων μόνο προϊόντα αξίας 15 δισεκατομμυρίων ρούβλια (200 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) παράγονται στη χώρα, εκτιμά η ρωσική κτηνιατρική ένωση. Η χώρα έχει σχεδόν 70% εξάρτηση από την εισαγωγή κτηνιατρικών φαρμάκων και είναι πολύ ευαίσθητη στις διακυμάνσεις των τιμών στην παγκόσμια αγορά και η τιμή ακολουθεί σχεδόν πάντα τη δυναμική των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Τον Νοέμβριο, το ρωσικό ρούβλι έχασε σχεδόν 10% έναντι του σκληρού νομίσματος μετά την είδηση ​​για την ανακάλυψη της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Ορισμένα κτηνιατρικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη ρωσική γαλακτοκομική βιομηχανία δεν παράγονται καθόλου στη Ρωσία, είπε ο Σουχίνιν. Η ρωσική κτηνιατρική ένωση σημείωσε ότι η αντικατάσταση των εισαγωγών σε αυτό το τμήμα είναι δυνατή, παρόλο που θα απαιτούσε επενδύσεις μεγάλης κλίμακας.