εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Η παραγωγή χοίρων στη Ρωσία το 2021: Ασθένειες και ξηρασία

0 comments
Η παραγωγή χοίρων στη Ρωσία το 2021: Ασθένειες και ξηρασία

 

 

Ένα κοκτέιλ παραγόντων έπληξε τη ρωσική παραγωγή χοιρινού κρέατος το 2021, προκαλώντας πτώση της παραγωγής χοιρινού κρέατος στην Κεντρική Ρωσία μετά από αρκετές δεκαετίες σταθερής ανάπτυξης.

 

 

Αυτό το μήνυμα μοιράστηκε ο Γιούρι Κοβάλεφ, γενικός διευθυντής της Ρωσικής Ένωσης Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος, σε μια συνέντευξη στο τοπικό γεωργικό περιοδικό Agroinvestor.

«Από την άποψη της πρόσθετης προσφοράς, έχουν προκύψει προβλήματα στη ρωσική αγορά», είπε ο Kovalev, προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας ήταν η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ASF), που κόστισε τη ζωή σε 700.000 χοίρους στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021. Η εντεινόμενη επιδημία ASF είχε μακροπρόθεσμες συνέπειες για την παραγωγή χοιρινού κρέατος στη Ρωσία, είπε ο Kovalev.

Ο Kovalev πρόσθεσε, «Εξάλλου, υπάρχει ένα σύμπλεγμα προβλημάτων με το Αναπαραγωγικό και Αναπνευστικό Σύνδρομο των Χοίρων (PRRS) που έχει συσσωρευτεί με τα χρόνια, το οποίο καταγράφεται κυρίως στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια. Πολλές εταιρείες αποφάσισαν να ελαχιστοποιήσουν τα κοπάδια τους για να ανανεώσουν το απόθεμά τους».

 

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος αυξάνεται πιο αργά

Συνολικά, η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια φάνηκε να είναι χαμηλότερη το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τον Μάιο, η απόδοση παραγωγής υστερούσε σε σχέση με το περσινό επίπεδο κατά 2%, τον Ιούνιο ακόμη και κατά 4%.

Από την άλλη πλευρά, νέα χοιροτροφεία που κατασκευάστηκαν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Σιβηρίας και της Άπω Ανατολής, πρόσθεσαν 135.000 τόνους χοιρινού κρέατος στην αγορά, είπε ο Kovalev. Η σκληρή επιζωοτική κατάσταση κόστισε στους Ρώσους χοιροτρόφους 90.000 τόνους, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική ρωσική παραγωγή χοιρινού κρέατος το 2021 αυξήθηκε κατά 45.000 τόνους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υπολόγισε ο Kovalev.

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τους εισαγωγικούς δασμούς χοιρινού κρέατος.

Η αύξηση της παραγωγής επιβραδύνεται στο πλαίσιο της αυξανόμενης ζήτησης. Όπως εξήγησε ο Kovalev, αυτό το καλοκαίρι, η ζήτηση για χοιρινό κρέας στη Ρωσία εκτιμάται ότι είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο, επειδή λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, οι περισσότεροι τουρίστες που συνήθως επισκέπτονται άλλες χώρες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους έπρεπε να μείνουν σπίτι ή να επισκεφτούν τα Ρωσικά θέρετρα.

 

Χαμηλότερη παραγωγή χοιρινού κρέατος: Ο καύσωνας φταίει

Σε κάποιο βαθμό, η παραγωγή επηρεάστηκε επίσης από τον αφύσικο καύσωνα στην Κεντρική Ρωσία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ο Kovalev είπε: «Η δυναμική της ανάπτυξης έχει περιοριστεί από τον ζεστό καιρό, που κάνει τους χοίρους να τρώνε λιγότερο και να παίρνουν βάρος πιο αργά».

Ο καύσωνας και η ξηρασία σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας ήταν ένας επιπλέον παράγοντας που συνέβαλε στην αύξηση του κόστους παραγωγής το 2021. Ο Kovalev εκτίμησε ότι το κόστος αυξήθηκε κατά 25% έως 30% τους τελευταίους 12 μήνες.