εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ο FAO αναβαθμίζει το σύστημα επιτήρησης των ασθενειών των ζώων παγκόσμια

0 comments
Ο FAO αναβαθμίζει το σύστημα επιτήρησης των ασθενειών των ζώων παγκόσμια

 

 

Δεκαεπτά χρόνια μετά την παρούσα έκδοση, ο FAO εγκαινιάζει ένα ενημερωμένο σύστημα παρακολούθησης που θα βοηθήσει στον έλεγχο των ζωικών ασθενειών, όπως η αφρικανική πανώλη των χοίρων (ASF).

 

 

Υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση για τις αναδυόμενες ασθένειες των ζώων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

«Τα ισχυρά διεθνή και εθνικά συστήματα υγείας των ζώων είναι το κλειδί για την πρόληψη ασθενειών, τη διασφάλιση ασφαλών και θρεπτικών τροφίμων και την προστασία των συμφερόντων των αγροτών», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Qu Dongyu.

Ο Qu μίλησε στην παρουσίαση του συστήματος EMPRES-i+ του FAO στη Ρώμη. Η παρουσίαση είχε οριστεί να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα Πληροφοριών για την Ανάπτυξη του ΟΗΕ στις 24 Οκτωβρίου.

Η νέα έκδοση αντικαθιστά το EMPRES-i, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από αμέτρητους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς και παγκόσμιους οργανισμούς από την κυκλοφορία του το 2004. Μεταξύ των χαρακτηριστικών της αναβάθμισης είναι η χρήση μιας πλατφόρμας που βασίζεται σε σύννεφο, πιο προηγμένη ανάλυση δεδομένων και νέα πρώιμα λειτουργίες προειδοποίησης.

«Το νέο EMPRES-i+ υπογραμμίζει την αξία των συστημάτων πληροφοριών έγκαιρης προειδοποίησης για τη βελτίωση της ζωής και των μέσων διαβίωσης», δήλωσε ο Qu. «Αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συλλογικής ανταλλαγής πληροφοριών και της έγκαιρης δράσης».

Μεταξύ των σημαντικότερων ζωικών ασθενειών που απειλούν την επισιτιστική ασφάλεια και τα μέσα διαβίωσης είναι η αφρικανική πανώλη των χοίρων (ASF), σύμφωνα με τον FAO.