εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Διεθνείς Τιμές στο Κρέας

0 comments
Διεθνείς Τιμές στο Κρέας

 

Κατά 20% αυξημένες εμφανίζονται οι τιμές του κρέατος τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο διεθνώς, ενώ το ίδιο επιβεβαιώνει και ο δείκτης τιμών κρέατος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

 

 

Περισσότερο αυξήθηκαν οι τιμές στο κρέας πουλερικών, λόγω αυξημένων εισαγωγών που πραγματοποίησαν οι χώρες της Ανατολικής Ασίας.

Στο πρόβειο κρέας οι διεθνείς τιμές αυξήθηκαν λόγω της υψηλής εισαγωγικής ζήτησης και της εποχικά μειωμένης προσφοράς από την Ωκεανία.

Οι τιμές στο βόειο ενισχύθηκαν επίσης, αντανακλώντας τη μειωμένη διαθεσιμότητα προϊόντος που οφείλεται στη χαμηλότερη προσφορά από τις μεγάλες παραγωγικές περιοχές και στη συνέχιση της υψηλής εισαγωγικής ζήτησης που εκδηλώνει κυρίως η Κίνα.

Οι διεθνείς τιμές στο χοιρινό κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση και μειώθηκαν. Αν και η προσφορά προϊόντος από τη Γερμανία ήταν μειωμένη λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων ΑΠΧ σε φάρμες, αυτό δεν ήταν αρκετό να αντισταθμίσει τη μείωση της εισαγωγικής ζήτησης της Κίνας, οδηγώντας έτσι σε πτώση τις διεθνείς τιμές.

Συνολικά για τα τρόφιμα, ο δείκτης του FAO κινήθηκε στις 123 μονάδες τον Ιούλιο 2021, 1,5 μονάδες (1,2%) πιο κάτω από τον Ιούλιο, αλλά και πάλι 29,1 μονάδες (31%) υψηλότερα από τον Ιούλιο 2020. Η πτωτική εξέλιξη του Ιουλίου αντανακλά την μείωση στις τιμές των δημητριακών, των γαλακτοκομικών και των φυτικών ελαίων.