εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Οι επενδύσεις στον Αγροδιατροφικό τομέα (Agrifood)

0 comments
Οι επενδύσεις στον Αγροδιατροφικό τομέα (Agrifood)

 

 

Είτε πρόκειται για τεχνολογία στην κτηνοτροφία, είτε για τρόφιμα, είτε για αποστολές έτοιμων γευμάτων, οι εναλλακτικές επιχειρήσεις παραγωγής πρωτεϊνών λαμβάνουν την πλειοψηφία των χρηματικών ποσών που επενδύονται.

 

Οι επενδύσεις στην αγροδιατροφή φτάνουν στο υψηλό όλων των εποχών στην εποχή της COVID-19. Σε τι επενδύουν όμως;

Οι επενδύσεις Ag-tech (τεχνολογία στον αγροτικό τομέα) και Foodtech (τεχνολογία στον τομέα της παραγωγής τροφίμων) ανήλθαν σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια και 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων τριμήνων του 2020, χρονική περίοδος μεγάλης αβεβαιότητας τόσο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, όσο και για τους επιχειρηματίες λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Agrifood Finistere Ventures.

Οι αριθμοί και για τους δύο τομείς ανταγωνίζονται τα ρεκόρ που συγκεντρώθηκαν στο σύνολο του 2019. Εκείνη τη χρονιά, οι επενδύσεις σε τεχνολογία τεχνολογίας έφτασαν τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια και οι επενδύσεις foodtech αυξήθηκαν στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

H μελέτη που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του έτους καλύπτει και αναλύει την παγκόσμια χρηματοδοτική δραστηριότητα σε όλους τους κλάδους της τεχνολογίας προϊόντων τεχνολογίας και των τροφίμων.

Η άνοδος της τεχνολογίας στην εκτροφή των ζώων

Η τεχνολογία στην εκτροφή των ζώων εμφανίστηκε ως μια σημαντική νέα κατηγορία τεχνολογίας γεωργικών προϊόντων, καταλαμβάνοντας περίπου το 7% της χρηματοδότησης κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2020. Είναι πιθανή η συνεχής ανάπτυξη.

Αυτό το επιμέρους τμήμα περιλαμβάνει τεχνολογίες και καινοτομίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της βιωσιμότητας της κτηνοτροφίας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χρήσης αντιβιοτικών, βελτιώσεων στη μετατροπή ζωοτροφών και πολλά άλλα.

«Ενώ η αρχή του έτους παρείχε μια τεράστια έγχυση κεφαλαίου, οι εταιρείες τεχνολογίας τεχνολογίας είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν μια ταραχώδη προοπτική για το 2021. Με τα περιθώρια της Γεωργίας να βρίσκονται ήδη υπό πίεση πριν από την COVID-19, τη διαθεσιμότητα, το κόστος και την ασφάλεια της εργασίας και το εμπόριο,  οι συγκρούσεις και η πίεση των καταναλωτών/ψηφοφόρων για τη βιωσιμότητα κερδίζει όλες τις σημαντικές αντιξοότητες », ανέφερε σε δήλωσή της η Arama Kukutai, συνιδρυτής και συνεργάτης της Finistere Ventures.

Η συνέπεια της επιχειρηματικής επένδυσης είναι πιθανό να οδηγεί στο ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις σε αυτόν τον χώρο έχουν διπλή επιτακτική ανάγκη – να αποδείξουν την απόδοση της επένδυσής τους στους αγρότες και τους επιστήμονες, ότι είναι απαραίτητες και να βοηθήσουν στην επίτευξη υψηλότερου κέρδους στο αγρόκτημα».

Πακέτα τροφίμων, παράδοση γεύματος, εναλλακτικές πρωτεΐνες και ηλεκτρονικό εμπόριο 

Σύμφωνα με την έκθεση, οι επενδύσεις σε πακέτα φαγητού και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις παράδοσης συνέχισαν να οδηγούν τον κλάδο των τροφίμων στα μέσα του έτους.

Εναλλακτικές πρωτεΐνες – συμπεριλαμβανομένων των φυτικών πρωτεϊνών και της κυτταρικής γεωργίας – κατέλαβαν το 22,6% της χρηματοδότησης της foodtech, εκτοπίζοντας το ηλεκτρονικό εμπόριο στη δεύτερη θέση. Οι επενδύσεις σε εναλλακτικά κρέατα έφτασαν τα 930 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, αύξηση 11% σε σχέση με όλη τη χρηματοδότηση το 2019.

«Ο τομέας του φαγητού, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών τροφίμων, υπόσχεται πολλά. Συγκεκριμένα, οι λύσεις γευμάτων και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις παντοπωλείου επωφελούνται από τη μετάβαση στο φαγητό στο σπίτι. Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν μόνιμες και επίμονες αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών στην κατανάλωση στο σπίτι. Η διατήρηση αυτών των πελατών και τα αυξανόμενα περιθώρια θα είναι καθοριστικής σημασίας για τους μελλοντικούς γύρους χρηματοδότησης «, πρόσθεσε η Kukutai.