εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Υποστελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στις Περιφερειακές Ενότητες

0 comments
Υποστελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στις Περιφερειακές Ενότητες

 

Υποστελέχωση και προβλήματα στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών και των Περιφερειακών ενοτήτων διαπιστώθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι αυθαίρετες μετακινήσεις κτηνιάτρων δεν λύνουν την ανάγκη πρόσληψης μόνιμων υπαλλήλων, τονίστηκε στη συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.), και η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.), με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη στις 10 Οκτωβρίου.

Η υποστελέχωση και τα προβλήματα των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Περιφερειακών ενοτήτων όπως η Ημαθία, η Χαλκιδική και η Πιερία, που καταδεικνύονται από  το μεγάλο ζωικό κεφάλαιο  και τον μεγάλο αριθμό των εγκαταστάσεων τροφίμων ζωικής προέλευσης, απασχόλησαν τη θεματολογία της συνάντησης, ενόψει του νέου προγράμματος προσλήψεων υπαλλήλων που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι των Κτηνιάτρων, συζήτησαν και το θέμα της πειθαρχικής διαδικασίας που άδικα αντιμετωπίζει συνάδελφος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΚΔΥ. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν με εντολές εκτέλεσης έργου και αυθαίρετες μετακινήσεις κτηνιάτρων από θεωρούμενες “αρκετά στελεχωμένες Π.Ε.” σε σαφώς υποστελεχωμένες. Η σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται με αυταρχικές πρακτικές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ) και πρότεινε την διοργάνωση συνάντησης μεταξύ των Υπεύθυνων Υπουργών για τις προσλήψεις. Όσον αφορά τις μετακινήσεις κτηνιάτρων, θεώρησε πως θα πρέπει να υλοποιούνται σε εθελοντική βάση συνδρομής στις υποστελεχωμένες Π.Ε. της Π.Κ.Μ.