εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κατάσταση Αγοράς στο Αιγοπρόβειο Γάλα

0 comments
Κατάσταση Αγοράς στο Αιγοπρόβειο Γάλα

 

Θεαµατική βελτίωση καταγράφει η ζήτηση για αιγοπρόβειο γάλα, εξέλιξη η οποία αποτυπώνεται ήδη στις προσφορές των τυροκοµικών επιχειρήσεων, όπως και της γαλακτοβιοµηχανίας.

 

Ήδη οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοδο των τιµών παραγωγού, µε βάση τη διάθεση που εκδηλώνεται από τις µεταποιητικές µονάδες για 85 µε 87 λεπτά το κιλό, όταν οι αντίστοιχες τιµές της περασµένης χρονιάς ήταν στα 80 µε 82 λεπτά το κιλό.

Η αλλαγή αυτή φαίνεται ότι οφείλεται σε μια σειρά από λόγους, όπως το ότι τα αποθέµατα της φέτας έχουν περιορισθεί σηµαντικά, ενώ λίγες μονάδες μπορούν να προσφέρουν ποιοτικό γάλα, καθώς και το γεγονός ότι η αγορά της φέτας πέρασε μια μικρή κρίση ώθησε τους τυροκόμους να στραφούν στην Παρασκευή άλλων ειδών τυριών.

Για το ζήτημα των τιμών, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων καλεί τους κτηνοτρόφους, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή «στα ψιλά γράμματα» και όσοι συνάψουν συμφωνητικά και να μην υπογράφουν ότι τους δίνουν οι γαλακτοβιομηχανίες και οι τυροκόμοι γιατί όπως λέει «στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας ενόψει της νέας γαλακτικής περιόδου που σε λίγο ξεκινάει καλεί όλους τους συνάδελφους κτηνοτρόφους να μην παίρνουν προκαταβολή χωρίς προηγουμένως να έχουν συμφωνήσει συγκεκριμένη τιμή για το αιγοπρόβειο γάλα μέσω συμφωνητικού. Ξέρουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια περνάμε μια δύσκολη περίοδος, μια περίοδος όπου παλεύουμε για να επιβιώσουμε ως κλάδος. Για να μπορέσουμε όμως να τα καταφέρουμε πρέπει να προχωρήσουμε στην σύναψη συμφωνητικών που θα μας διασφαλίζουν την τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος για όλη την επόμενη γαλακτική περίοδο. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν στα ψιλά γράμματα όσοι συνάψουν συμφωνητικά και να μην υπογράφουν ότι τους δίνουν οι γαλακτοβιομηχανίες και οι τυροκόμοι γιατί στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Γιάννης Γκουρομπίνος