εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αφρικανική Πανώλης των Χοίρων

0 comments
Αφρικανική Πανώλης των Χοίρων

 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν περιοριστεί οι εστίες Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία, παρά το γεγονός της εμφάνισης νέων εστιών, ενώ η ασθένεια έχει περιοριστεί στους αγριόχοιρους και δεν έχει μεταδοθεί σε άλλα ζώα.

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η περίπτωση της νέας εστίας αφορά 4 θηρευμένους αγριόχοιρους στην περιοχή Καβάρνα της Βουλγαρίας. Επίσης ο Βουλγαρικός Οργανισμός Ασφάλειας Τροφίμων διαπίστωσε και κρούσμα σε αγριογούρουνο κοντά στην περιοχή Καϊνατρζά στην επαρχία Σιλίτρα.

Από τα δείγματα που λήφθηκαν και στάλθηκαν στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για την Κλασική και Αφρικανική Πανώλη της Βουλγαρίας, επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού της Αφρικανικής Πανώλους, στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Με την ευκαιρία αυτή, η Διεύθυνση Υγείας των Ζώων κάνει για άλλη μία φορά λόγο για «τη σημασία της λήψης μέτρων βιοασφάλειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (χοιροτρόφους, κατόχους οικόσιτων χοίρων, κυνηγούς, μεταφορείς χοίρων, σφαγεία κ.ά.) και της επαγρύπνησης για τη νόσο, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στις προγενέστερες εγκυκλίους της Υπηρεσίας μας.