εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ομάδα Εργασίας στο ΥΠΑΑΤ για τη Νέα ΚΑΠ

0 comments
Ομάδα Εργασίας στο ΥΠΑΑΤ για τη Νέα ΚΑΠ

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συγκρότησε οκταμελή Ομάδα Εργασίας η οποία θα επεξεργαστεί και θα καταρτίσει το στρατηγικό σχέδιο για την ΚΑΠ 2021-2027.

 

Ο ρόλος της ομάδας θα είναι:

  • Να προσδιορίσει, να τεκμηριώσει και να συμπεριλάβει τις εθνικές επιλογές και προτεραιότητες στο Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της επιτελικής ομάδας εργασίας, τα οριζόμενα στις νομικές πράξεις για την ΚΑΠ μετά το 2020 και λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις, τα αποτελέσματα σχετικών μελετών και τις προτάσεις των φορέων.
  • Να υποβάλλει τις προτάσεις της στην επιτελική ομάδα εργασίας προς αξιολόγηση και έγκριση.

Τα μέλη της ομάδας εργασίας, τα οποία είναι εργαζόμενοι στο ΥΠΑΑΤ, θα έχουν την ευθύνη του εσωτερικού συντονισμού των Υπηρεσιών στις οποίες ανήκουν προκειμένου να παρουσιάζουν στην ολομέλεια της ομάδας εργασίας ολοκληρωμένες προτάσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια και υπογράφει ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης, την Ομάδα Εργασίας θα συνεπικουρούν στο έργο της, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, στελέχη και υπάλληλοι του Υπουργείου και εκπρόσωποι άλλων οργανισμών και φορέων που διαθέτουν την αναγκαία τεχνογνωσία ανά τομέα, χωρίς δικαίωμα ψήφου.