εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Η Αγορά Αγροτικών Προϊόντων στη Ρουμανία

0 comments
Η Αγορά Αγροτικών Προϊόντων στη Ρουμανία

 

Σταδιακή μείωση καταγράφει ο αριθμός των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη Ρουμανία σε σχέση με προηγούμενα έτη, ενώ παράλληλα επιχερείται τόνωση της κατανάλωσης πρόβειου κρέατος.

Αριθμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INS), το 2016 ο αριθμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων έχει ανέλθει σε 3.422.000. Πρόκειται για κατακόρυφη μείωση 5,7%  σε σύγκριση με το 2013 και 11,3% το 2010.

Επιπλέον, η έκταση μειώθηκε κατά 4,2% σε σύγκριση με το 2013 και κατά 6% σε σύγκριση με τη γεωργική απογραφή του 2010.

Από την άλλη πλευρά, η επιφάνεια που χρησιμοποιήθηκε κατά μέσο όρο το 2016 σε μια γεωργική εκμετάλλευση ήταν 3,65 εκτάρια, σε σύγκριση με 3,6 εκτάρια το 2013.

Τέλος, το INS υπογραμμίζει ότι το 2016 ο αριθμός των βοοειδών και των χοίρων μειώθηκε κατά 4,5% και 2,2% αντίστοιχα, ενώ τα αιγοπρόβατα αυξήθηκαν κατά 1,8% και 3,6% αντίστοιχα, συγκριτικά με το 2013.

Προώθηση κατανάλωσης πρόβειου κρέατος

Έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα Select Sheep με στόχο να τονωθεί η κατανάλωση πρόβειου κρέατος και να ενισχυθεί η εισαγωγή του στα εστιατόρια. Για το σκοπό αυτό, διοργανώθηκαν τρεις εκδηλώσεις που βασίζονται σε αυτό το πρόγραμμα και περιλαμβάνουν ανοιχτό μάθημα για ενημέρωση του κοινού», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Γεωργίας της Ρουμανίας, Petre Daea.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ένα δίκτυο εστιατορίων θα παρουσιάσει κάποια μενού πρόβειου κρέατος κατά την προσεχή περίοδο, ενώ θα προωθηθούν κι άλλα προϊόντα της χώρας, όπως το χοιρινό, το κοτόπουλο και το μέλι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό στη Ρουμανία από το να είσαι κτηνοτρόφος και ταυτόχρονα καταναλωτής των προϊόντων που παράγεις με τόση προσπάθεια και πολλή ψυχή, κατέληξε.