εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Τα ΄Aχρηστα της Εκκόλαψης, ως Ζωοτροφή

0 comments

 

 

 
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, τα άχρηστα της εκκόλαψης των αυγών, δηλαδή οι μεμβράνες και το τσόφλι, που καλύπτουν το εκκολαπτόμενο αυγό – πουλάκι, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικό της διατροφής και για μικρό χρονικό διάστημα.
 
 
 
 
Εκτός από την παροχή κάποιων θρεπτικών συστατικών, η συμπληρωματική αυτή τροφή θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη και στην εγκατάσταση μιας κάποιας ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.
 
Το τσόφλι και οι μεμβράνες  αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του αυγού που πηγαίνει στα σκουπίδια, τα οποία, όμως, περιέχουν ασβέστιο, πρωτεΐνες και πεπτίδια εμβρυογενούς προέλευσης, καθώς και χρήσιμους μικροοργανισμούς. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου στο Αρκάνσας των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα, μετά από σχετική έρευνα, ότι χρησιμοποιώντας αυτά τα προϊόντα, αντί να τα πετάνε, ως θρεπτικό συμπλήρωμα στις πρώτες ημέρες της ζωής των μικρών πουλιών μετά την εκκόλαψή τους, προσφέρουν καλύτερη ανοσία από οτιδήποτε άλλο.
 
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι και το βάρος των κοτόπουλων αυξήθηκε σε σύγκριση με το βάρος κοτόπουλων που δεν έπαιρνα αυτό το διατροφικό συμπλήρωμα, ενώ και η γενικότερη εμφάνιση των πουλιών ήταν βελτιωμένη.

Πηγή: World Poultry