εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνέπειες των Κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

0 comments

 

 

Σύμφωνα με έρευνα του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, μέσα στο 2015 έχουν χαθεί 400.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ (χωρίς την Κροατία), ενώ το κόστος στην οικονομία της ανήλθε σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας. 
 
 
 
 
Τις συνέπειες που έχουν οι κυρώσεις της ΕΕ κατά τις Ρωσίας για την οικονομία και για τις θέσεις εργασίας στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις επί μέρους χώρες-μέλη της, και ως εκ τούτου και τα αντίμετρα από την πλευρά της Μόσχας, καταγράφει έρευνα του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών.
 
Στην ίδια την Αυστρία, η οποία ακολουθεί ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση απέναντι στις κοινοτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αν και τελικά έχει στηρίξει τις σχετικές αποφάσεις των Βρυξελλών κατά της Μόσχας, ο «οικονομικός πόλεμος» ΕΕ – Ρωσίας φέρεται να κόστισε την ίδια χρονιά, 7.000 θέσεις εργασίας και 550 εκατομμύρια ευρώ.
 
Στην έρευνα του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών επισημαίνεται ότι και χωρίς τις κοινοτικές κυρώσεις, οι εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας θα επηρεάζονταν μερικώς, λόγω εξασθένισης της ρωσικής οικονομίας εξαιτίας της δραστικής πτώσης της τιμής του πετρελαίου και της ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος.
 
Οι αυστριακές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Ρωσία ανέρχονται σε 1.200 και από αυτές οι 550 έχουν εκεί παραρτήματα, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι 160 φέρεται να πλήττονται άμεσα από τις κυρώσεις.
 
Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, Υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος -με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, στις συνομιλίες που είχε τον περασμένο Νοέμβριο στη Βιέννη με τον Ρώσο υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Ουλγιουκάγεφ είχε ταχθεί κατά μίας κλιμάκωσης ή μίας παράτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.