εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνέδριο για το Κρέας

0 comments

 

 

 
Στη διάρκεια της έκθεσης Zootechnia, θα πραγματοποιηθεί Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Το Κρέας και τα Προϊόντα του – Από το στάβλο στο πιάτο» στις 3,4 και 5 Φεβρουαρίου 2017. 
 
 
 
 
Τόπος διεξαγωγής του είναι το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» – Αίθουσα Ολυμπιάς. Διοργανώνεται από το περιοδικό Meat News και την HELEXPO. 
 
Το Συνέδριο Κρέατος διοργανώνεται για πέμπτη φορά και, όπως έδειξε και η τελευταία διοργάνωση το 2015, έχει καταστεί θεσμός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, η συμμετοχή περισσοτέρων από 120 παρουσιάσεων σε ένα πλήρες τριήμερο εργασιών την προηγούμενη φορά, αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και τις δυνατότητες που διαγράφονται από την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας για την ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα του κρέατος. Οι προοπτικές είναι θετικές, τόσο στην πρωτογενή παραγωγή, η οποία έχει μεγάλα περιθώρια να αυξήσει το προϊόν της και να καλύψει ένα τμήμα από το τεράστιο έλλειμμα στην αυτάρκεια, όσο και στην μεταποίηση, η οποία έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να αναπτύξει νέα ποιοτικά προϊόντα και να αναδείξει την γευστική παράδοση της χώρας.
 
Το Συνέδριο προσφέρει δυνατότητες σύζευξης της επιστημονικής γνώσης που παράγεται στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και στην παραγωγή, ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα σε επιστήμονες και ειδικούς και διεπιστημονικής συζήτησης ανάμεσα σε όλες τις ειδικότητες και τα επιστημονικά πεδία.