εγγραφείτε: Άρθρα

leader

ΑγροΟικολογία – Αγροτουρισμός – Οικοτουρισμός

0 comments

 

 

 

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα την Αγροοικολογία και με τίτλο «Ecology-Agroecology-Environmental Health Monitoring and Protection (AgroEcology-2016)», πραγματοποιήθηκε στο  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
 
 
 
 
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2016 με οργανωτή το Εργαστήριο Οικολογίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εντάσσεται στο πλαίσιο του επιστημονικού τουρισμού, που όλο και περισσότερο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσπαθεί να προωθήσει διοργανώνοντας στη χώρα μας συνέδρια, όπου συμμετέχουν πληθώρα επιστημόνων από το εξωτερικό. 

Τα θέματα του συνεδρίου εμπίπτουν στις 3 παρακάτω ενότητες:

– Οικολογία 
– Αγροοικολογία
– Παρακολούθηση και Προστασία της Ποιότητας του Περιβάλλοντος.

Το περιεχόμενο του Συνεδρίου αφορά σε σύγχρονα διεθνή θέματα και είναι συμβατό με τις τάσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Άλλωστε, η συνεχής υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και η ανάγκη ορθολογικής αξιοποίησής του για την οικονομική ανάπτυξη αναδεικνύουν τη χρησιμότητα του Συνεδρίου. 

Η πρόθεση των διοργανωτών είναι να συγκεντρώσει ειδικούς από διάφορους τομείς ώστε να γίνει πολύπλευρη ανταλλαγή απόψεων – γεγονός που το καθιστά απόλυτα καινοτόμο. Το Συνέδριο αποτέλεσε αφορμή για την συγκέντρωση επιστημόνων διαφόρων βαθμίδων αλλά και επαγγελματιών από όλο τον κόσμο, ενώ έγινε ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, τεχνογνωσίας, καινοτομίας και ιδεών. 

Μεταξύ των θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκε το συνέδριο σημαντική θέση είχε ο Αγροτουρισμός και ο Οικοτουρισμός, καθώς και κρίσιμα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας και την αποτελεσματική σύνδεση της με τον τουρισμό προκειμένου να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος στη χώρα μας.
 
Από τα αποτελέσματα του Συνεδρίου αναμένονται χρήσιμες ιδέες και προτάσεις, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους φορείς, τόσο της πολιτείας όσο και επαγγελματικούς και λοιπούς επιστημονικούς.

Μετά το τέλος του Συνεδρίου θα υπάρξουν Πρακτικά και οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές που θα το παρακολουθήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.